NB II

Betolták hátra a hajót

A Gyirmót ellen győztes gólt szerző Bogáti Péter örül, hogy első tétmérkőzésén sikerült betalálnia.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Múlt szombaton a Gyirmót otthonában lépett pályára a Siófok együttese az egycsoportos NB II második fordulójában. A feljutásért küzdő csapatok találkozóját végül a Balaton-partiak nyerték 1-0-ra, pedig a mérkőzésen a hazaiaknak akadtak nagyobb lehetőségeik. A győztes találatot a 74. percben becserélt Bogáti Péter szerezte, akinek éppen a szombati összecsapás volt az első tétmeccse a Siófok színeiben, mivel a nyáron szerződött Diósgyőrből az NB II-es klubhoz.

– Kemény meccset játszottunk, a Gyirmót hazai pályán egy elég erős, jó ellenfél – kezdte a Rangadó.hu érdeklődésére Bogáti Péter. – Az első félidőben nehezen tudtunk mögéjük kerülni, ők pedig nagyon ránk jöttek, ezért a második játékrészben kicsit visszaálltunk. Túl sok helyzetünk nem akadt a találkozón, én negyedórával a vége előtt léptem pályára. A lefújás előtt néhány perccel kaptunk egy szabadrúgást oldalról, amelyet a társam jól ívelt középre, én pedig érkeztem, és szerencsére megszereztük a vezetést. Utána sikerült kibekkelnünk a maradék néhány percet, betoltuk a hajót hátra, és megnyertük a mérkőzést.

A 22 éves középpályás kritikusan fogalmazott a saját teljesítményét illetően, úgy gondolja, néhány dologban még javulnia kell.

– A gólom miatt nagyon örülök, hogy így tudtam indítani az idényt, és az első tétmérkőzésemen győztes találatot tudtam szerezni – folytatta Bogáti. – Játékban egy picit többet várok magamtól, illetve remélem, hogy erőben is tudok javulni, és aztán tudok majd segíteni a csapaton kezdőként is akár, vagy a padról csereként beszállva. Mindenképpen hosszú távon gondolkozunk, fel szeretnénk jutni, és ennek a szellemében lépünk pályára minden mérkőzésen.

Az eddig százszázalékos Siófok a másodosztály következő fordulójában a Szolnokot fogadja. Bogáti Péter magabiztos győzelemre számít.

– Ugyanúgy készülünk, mint a többi meccsre. Itthon mindenféleképpen nyernünk kell. Annyi gólt kell rúgnunk, amennyit csak tudunk, ki kell használnunk a helyzeteinket. Megvannak azok a játékosaink, akik egyénileg eltudnak dönteni meccseket. Semmi komolyabbra nem számítok, kettőt-hármat rúgni kell nekik, és magabiztosan menni kell tovább – magyarázta Bogáti.

A Siófok péntek délután a Szolnokkal játszik hazai pályán az NB II harmadik fordulójában.

Olvasói sztorik