NB II

Balatoni bravúr a Kisalföldön

Az NB II második fordulójában: Gyirmót–Siófok 0-1.
NB II, 2. forduló
Gyirmót FC Győr – FGSZ Siófok 0-1 (0-0)
Gyirmót, 700 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Gyirmót: Holczer – Hajba, Balog Z., Graszl, Farkas M. – Papp K. (Erős G., 52.), Lázár P., Cseri T., Magasföldi – Beliczky (Illés Gy., 80.), Oross (Tóth N., 63.). Edző: Sisa Tibor
Siófok: Tajti – Fehér Zs., Tímár, Papp Sz., Novák A. – Horváth B. (Gárdos A., 67.), Vass M., Peszmeg, Papp M. (Mokánszki, 84.) – Vólent, Dajics (Bogáti, 74.). Edző: Horváth Károly
Gólszerző: Bogáti (86.)
Kiállítva: Magasföldi (85.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kilencedik percben Magasföldi szabadrúgását Tajti bravúrral ütötte a léc fölé. A 28. percben Tajti kezei közül kicsúszott a labda egy beadás után, de a hosszú oldalon nem érkezett hazai játékos. A 66. percben Tóth Norbert fejesét védte Tajti. A 72. percben Magasföldi szabadrúgását hárította a vendégkapus. Négy perccel később Peszmeg lövését védte bravúrral Holczer. A nyolcvanadik percben Cseri beadását Magasföldi fejelte kapura, de Tajti ezt is bravúrral védte. A 85. percben Magasföldi megkapta második sárga lapját, tehát a hajrára emberhátrányba kerültek a hazaiak. A siófokiak rögtön ki is használták a létszámfölényt: Peszmeg adta be a szabadrúgást, és Bogáti fejelt a gyirmóti kapuba (0-1).

Jó iramú, jó hangulatú első félidőt láthatott a szép számú közönség. Az első 45 perc eleje kiegyenlített játékot hozott. Hol a hazaiaknak, hol a siófokiaknak akadtak kisebb-nagyobb helyzeteik. Kis idő elteltével kezdett mezőnyfölénybe kerülni a Gyirmót, amely több támadást vezetett, ám a vendégvédelem kitűnően helytállt, illetve Tajti Norbert is remekelt.

A második félidőben legfőképpen a győriek akarata érvényesült, a látogatók csak ritkán jutottak el az ellenfelük kapujáig, a veszélyesebb helyzetek is a hazaiak előtt adódtak. Derült égből villámcsapásként, egy szabadrúgásból gólt szerzett a Siófok. Emberhátrányban is mindent egy lapra feltéve támadott a házigazda, ám ez is kevés volt a pontszerzéshez. A játék képe alapján nem érdemelt vereséget a Gyirmót.

– Sok hibával tarkított küzdelmes meccs volt, amelyen igazságosabb lett volna a döntetlen – értékelte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Palotai Károly, olimpiai bajnok labdarúgó, egykori kiváló játékvezető. – Érezhető volt, hogy amelyik csapat gólt tud rúgni, az megnyerni a találkozót. A siófokiak az ő szempontjukból a legjobbkor lőtték a góljukat, a legvégén, amikor már nem tudtak válaszolni a hazaiak. A második félidőben jobban nyomott a Gyirmót, adódott egy-két szituáció, amikor bravúrral védett Tajti kapus, aztán egy ellentámadás végén szerencsés gólt szereztek a vendégek. Sok sárga lapot osztott ki a bíró, ami nem volt benne a mérkőzésben, de nem ezen múlt. A Gyirmót kevesebbet mutatott a vártnál. A Siófok tudatosabban futballozott, ebben az élvonalbeli múlt biztosan benne volt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik