NB II

Potyogtak a balatoni gólok

Az NB II negyedik fordulójában: Siófok–Tatabánya 5-2.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Rögvest támadólag lépett fel a házigazda: a második percben Novák Alexisz remek beadása után Tímár Krisztián bújt ki a védők mögül, és csak centikkel fejelt a kapu mellé. Egy perccel később máris vezetett a Siófok: Peszmeg kiváló indítása után Dajics indult a kapu felé, visszahúzta a labdát, és 16 méterről a hálóba bombázott (1-0).

A nyolcadik percben Futó emelt be egy labdát a védők mögé, Gárdos kiugrott, de centikkel a kapu fölé emelt. A 12. percben Mórinak gurítottak be egy labdát a siófoki védelem mögé, de lövését Tajti Norbert elvetődve könnyedén fogta. A 21. percben Peszmeg egy labdaszerzés után indította Dajicsot, akinek a lövése a felső lécen csattant. A másik oldalon egyenlített a Tatabánya: Weitner lépett ki a leshatáron, majd a kimozduló Tajti mellett a hálóba lőtt (1-1).

A vendégek egalizálása után a siófoki csapat nagyon idegesen, kapkodva, sok hibával játszott. A 37. percben Futó bedobását kifejelték a védők, Bogáti szedte össze a labdát, de a kapu fölé lőtt. A 42. percben újra vezetést szerzett a hazai csapat: Papp Máté középre gurított, a tatabányai védők nem tudtak felszabadítani, Bogáti pedig laposan a hálóba lőtt (2-1).

És ezzel még korántsem volt vége az első félidőnek: a középkezdés után hajszál híján egyenlített a Tatabánya! Móri lépett ki nagy lendülettel a védők mögül, de ellőtte a labdát a kimozduló Tajti, valamint a kapufa mellett is. A szünet előtt Futó volt erőszakos a tizenhatos jobb oldalán, a középre passzolt labdát pedig Dajics gurította a kapuba (3-1).

A második félidő legelején ismét betalált a siófok: egy támadás végén Bogátihoz került a labda, aki a kapuval szemben állva kilőtte az alsó sarkot (4-1). Az ötvenedik percben Bogáti szabadrúgásánál Gárdos lépett vissza, átvette a labdát, majd 17 méterről fölé lőtte. Négy perccel később Weitner végezhetett el szabadrúgást szemben a hazai kapuval, és kilőtte a felső sarkot (4-2).

A 64. percben Bogáti ívelése után Futó volt ismét erőszakos a tizenhatos jobb oldalán, de telibe lőtte a kapust. Egy perc elteltével Bogáti szögletét Peszmeg fejelte a kapuba (5-2). A 75. percben ez tatabányai kontra végén keveredés volt a siófoki kapu előtt, a lecsorgót kapura lőtték, de hiába volt takarásban a labda, Tajti Norbert védeni tudott. A nyolcvanadik percben a vendégek egyik játékosa megrúgta Futót, ő meglökte a tatabányait, aki látványosat esett, ezután a játékvezető a hazaiak fiatal játékosát állította ki…

A 81. percben Vass Máté passzát Dajics a kapu fölé tekerte, a meccs végén pedig lekéredzkedett a pályáról húzódás miatt. Több gól nem született, a Siófok 5-2-re nyert.

A mérkőzésről a Rangadó.hu szakértője, Jung József, a Dunaújváros egykori edzője mesélt:

Nagyon gyorsan megszerezte a vezetést a Siófok, majd egy figyelmetlenségből egyenlített a Tatabánya. Ezután egy kicsit leült a hazaiak játéka, de az utolsó három percben eldöntötték a mérkőzést. Volt szerencsém egy-két edzést is megnézni a héten Siófokon, és örömmel láttam, hogy azt a figurát, amit gyakoroltak, a Tatabánya most megette, így szereztek kétgólos előnyt a szünetre a házigazda.

A második félidőből emlékezetes a tatabányai Weitner gyönyörű szabadrúgásgólja. A Siófok játékát hátul meghatározta Tímár Krisztián, elől pedig Dajics. Láttam egy nagyon ügyes, tehetséges játékost is Bogáti Péter személyében. Valakinek nagy baj lehet a szemével Diósgyőrben, hogy őt elengedték, biztosan nagy nyeresége lesz a Siófoknak. Kiemelném még a három vezető, Horváth Károly, Vass László és Mári Attila személyét, ők biztosítékot jelentenek a sikerre. Karcsinak mindig is nagyon jó szeme volt a játékosokhoz, és idén nyáron is remekül választott, jól ráérzett az idehozott fiatalok kiválasztására.

NB II, 4. forduló

FGSZ Siófok – FC Tatabánya 5-2 (3-1)

Siófok. Játékvezető: Oláh G.

Siófok: Tajti – Futó, Tímár, Papp Sz., Novák A. – Gárdos (Horváth B., 68.), Peszmeg (Mokánszki, 74.), Vass M., Papp M. (Szöllősi T., 59.) – Bogáti, Dajics. Edző: Horváth Károly

Tatabánya: Dombai – Almási, Bozsik P., Szamosszegi (Szűcs, 73.), Radnai – Ludánszki, Kovács I., Móri (Beszterczei, 70.), Gyürki (Polyák, 84.) – Bakos, Weitner. Edző: P. Nagy László

Gólszerzők: Dajics (3., 45.), Bogáti (42., 47.), Peszmeg (65.), illetve Weitner (22., 54.)

Kiállítva: Futó (80.)

Olvasói sztorik