Hírek

Belvon Attila az edzői kar új tagja

A januári kirúgásokat követően több személyi változás történt a különböző válogatott csapatoknál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A felnőtt női válogatottnál Markó Edina szövetségi kapitány munkáját Mester Kata pályaedző és Kiss Mária kapusedző segíti. A női U19-es válogatott vezető edzője továbbra is Turtóczki Sándor, aki Jakab Kata pályaedzővel irányítja majd a csapatot. A női U17-es szakmai stábot szintén a korábbi edző, Lévay Andrea vezeti, Deli Anikó támogatásával.

A fiú utánpótlásban Mészöly Géza és Pisont István szövetségi edzők mellé Belvon Attila, a többéves utánpótlásedzői tapasztalattal és pro licences végzettséggel is rendelkező szakember csatlakozott, aki az U17-es és U16-os válogatottakkal foglalkozik majd. Az utánpótlás-korosztályok vezető kapusedzője a továbbiakban Andrusch József, a korábbi válogatott kapusa lesz, A-licences edzői végzettséggel. Andrusch emellett az edzőképzésen belül a kapusedzők képzéséért is felel a jövőben.

A felnőtt A-válogatott munkájában mostantól pályaedzőként részt vesz Pető Zoltán, volt válogatott labdarúgó, A-licences edző. Pető emellett az U21-es pályaedzői feladatát is ellátja majd.

Az U21-válogatott március 5-én, Skóciában játszik felkészülési mérkőzést. Tavasszal ez az egy meccse lesz, a csapat vezetőedzőjét az MLSZ részben ezért is fogja később kinevezni. Ezen a találkozón Csábi József irányítja megbízott vezetőedzőként a fiatalokat, megbízatása egyelőre erre a mérkőzésre szól. A pályaedző Pető Zoltán, a kapusedző Hámori István lesz. A találkozóra készülő keretet Pintér Attila szövetségi kapitány jelölte ki, Róth Antal korábbi szövetségi edzővel és Csábi Józseffel történt egyeztetést követően – írja az MLSZ honlapja.

Olvasói sztorik