Hírek

Még nem volt az igazi…

Edzőmeccsel zárta a négynapos edzőtábort a hazai Európa-bajnokságra készülő U19-válogatott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazai rendezésű, nyári Európa-bajnokságra készülő U19-válogatott tagjai minden részletre kiterjedő orvosi vizsgálattal kezdték az edzőtábort. Az orvosi stáb az eredmények értékelése után egyénenként javaslatot tesz arra, hogy az egyes játékosoknak miben kell fejlődniük a következő hónapokban.

Az orvosi felmérések után a futball került előtérbe, kedden és szerdán is két-két edzést vezényelt a játékosoknak Mészöly Géza, csütörtökön pedig az NB III-as Szekszárd ellen játszott felkészülési meccset a csapat. A találkozón nem léptek pályára a kisebb sérüléssel bajlódó játékosok, így a szövetségi edző három kapust és 17 mezőnyjátékost nézhetett meg. A válogatott az első félidőben hátrányba került, de a szünet után fordított, és 2-1-re győzött, mindkét gólt Mervó Bence szerezte.

– Nagyon örülök, hogy egy ilyen kiváló orvosi stáb segíti a munkánkat, ebből a kiváló háttérből rengeteget profitálhatunk a következő hónapokban – mondta a táborzárás után az MLSZ honlapján Mészöly Géza. – A vizsgálatok eredményeit részben már ismerjük, részben hamarosan megismerjük, és ezek alapján a későbbiekben javaslatokat teszünk a kluboknak is arra, miben tudják fejlesztő munkájukkal segíteni a válogatottat. A játékosok hozzáállásával végig elégedett voltam a négy nap során, a mérkőzésen azonban még nem volt az igazi a teljesítményünk, kissé görcsös volt a csapat, még nem volt kellően gördülékeny a játékunk. Bízom benne, hogy hónapról hónapra látványosan javulni tud a csapat, és a most elkezdett munka hamarosan meghozza a gyümölcsét.

Az elmúlt napokban a júliusi U19-es Európa-bajnokság helyszíneit szemlézték az UEFA szakemberei.

A mieinken kívül hét csapat küzd majd a végső sikerért a győri ETO Parkban, az újpesti Szusza Ferenc Stadionban, az épülő felcsúti stadionban, valamint a pápai stadionban.

A bejárást Pápán kezdte az UEFA delegációja, a látogatás végén Pierpascal Larotonda projektigazgató elégedettségének adott hangot a stadionnal kapcsolatban. Az épülő felcsúti stadionról szuperlatívuszokban beszéltek az UEFA munkatársai, a tervek szerint itt rendezik meg a torna csoportjainak sorsolását is.

Csütörtökön Telkibe látogatott a delegáció, a létesítmény bejárását követően az UEFA munkatársai háromórás megbeszélésen értékelték az eddigi munkát és egyeztették a következő lépéseket.

– Márciusban újabb látogatásra érkeznek az UEFA szakemberei, ezt követi a sorsolás előkészítése, a torna menetrendjének kialakítása, a lebonyolítás technikai részleteinek véglegesítése. Az UEFA elégedett a dolgok jelenlegi állásával, de a munka dandárja ezután kezdődik meg, rengeteg tennivalónk lesz a következő négy-öt hónapban – mondta az MLSZ honlapján Igaz András, a szövetség Eseményszervezési Osztályának vezetője, az Európa-bajnokság tornaigazgatója.

Olvasói sztorik