NB II

Szanyó Károlyt kinevezték

Munkába állt az angyalföldi klub régi-új vezetősége.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Vasas SC december 20-tól ismét a Vasas Futball Kft. százszázalékos tulajdonosává vált, amelyet a jövőben – a költségek jelentős hányadának viselésével – Jámbor János üzemeltet majd. Az üzletember januártól öt év szünet után újra kiemelt szerepet tölt be a felnőtt csapat finanszírozásában.

Vancsa Miklós, a frissen kinevezett régi-új ügyvezető a csapatot érintő legfrissebb fejleményeket vázolta a vasassc.hu oldalon.

Ebben a cikkben is szerepel, amit Vancsa korábban a Rangadó.hu megkeresésére is elmondott, hogy a 2014 előtt keletkezett tartozások rendezése a klubra hárul. Ezenkívül az anyaegyesület vagyonkezelőként díjmentesen biztosítja a Fáy utcai stadion, a hozzátartozó edzőpályák és a kiszolgáló egységek működtetését is a felnőtt csapat számára, valamint a 2014–2015-ös szezontól – az NB I-be történő feljutásig – garanciát vállal arra, hogy egy később bevonandó támogatói kör szezononként ötvenmillió forinttal járul hozzá a csapat finanszírozásához.

– Rengeteg az előttünk lévő feladat, nem tétlenkedhetünk egyetlen pillanatig sem, hiszen azért jöttünk vissza Angyalföldre, hogy a Vasas mihamarabb visszakerüljön a magyar labdarúgó életben őt megillető helyére, ami minimum az NB I-et jelenti. Ennek érdekében minden erőnket latba vetjük – mondta Vancsa Miklós. – Most úgy gondolom, ez a félév elmegy arra, hogy benntartsuk a csapatot, emellett megkezdjük azt az építkezést, ami megalapozhatja az első osztályba jutást. Ez korábbi szerepvállalásaink során kétszer is sikerült – a Vasasnál és Egerben –, előbb vagy utóbb most is meg fogjuk valósítani.

Az ügyvezető hivatalosan is bejelentette, hogy megtalálták azt az ambiciózus, fiatal vezetőedzőt, aki mind szakmai tudása, mind emberi tulajdonságai alapján méltó arra, hogy a Vasas kispadjára üljön. Szanyó Károly több mint kétszáz mérkőzésen lépett pályára a magyar élvonalban, játszott egy évig a Vasasban is. Németországban, Ausztriában és Izraelben légióskodott, így nemzetközi tapasztalatoknak sincs híján.

– Azt gondoljuk, hogy egy ilyen fiatal szakember alkalmazásával egy kicsit mi is hozzá tudunk járulni a magyar labdarúgás megújulásához. Egyelőre szóban állapodtunk meg vele, hiszen az idő sürgetett, szerződtetésének pontosítására a jövő héten kerül sor. Szanyó Karcsival egyeztetve Tóth András képviseli majd a folyamatosságot, ő marad a másodedző, míg a kapusokkal januártól Bíró Szabolcs foglalkozik majd. Az eddigi stáb többi tagjával a jövő hét második felében egyeztetünk – mondta Vancsa Miklós.

Az ügyvezető elmondta azt is, hogy örököltek egy csonka keretet, amelyet értelemszerűen nem az új vezetés állított össze, és amelyet minőségileg még nem is jellemzett, bár a labdarúgók 95 százalékát ismeri.

– Ebből a szituációból kell a lehető legjobbat kihoznunk. Az egyértelmű, hogy létszám is szűkös, és a szerkezet sem ideális. Van olyan poszt, ahol túlkínálat van, és van, ahonnan hiányzik a bevethető játékos. Szélső támadónk például egyáltalán nincs. A légiósokéval együtt Remili Mohamed szerződését is felbontotta előző vezetés. Azt nem tudom, hogy miért. Mi mindenesetre szeretnénk megtartani, tárgyalásban állunk vele és az ügynökével.

Az átigazolásokkal kapcsolatban egyébként mindig csak akkor fognak a nyilvánosság elé állni a vezetők, ha már aláírt szerződéssel rendelkeznek valakivel. Az első edzés szerdán reggel kilenc órakor lesz.

Olvasói sztorik