Futsal

„Itt mindenki győztes”

Szanyó Károly elmondta, hogy jövőre több külföldi sztárklub, köztük a Benfica is részt vesz a Fehér Miklós Emlékgálán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Magabiztos játékkal utasította maga mögé ellenfeleit a Lázár Lovaspark Team, így a veterán futsal játékosokkal megerősített társaság révén először védte meg címét egy csapat a Fehér Miklós Emlékgála történetében. Az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány szervezésében ötödször rendeztek öregfiúk-tornát a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban, ahol ismét több mint tucatnyi korábbi válogatott labdarúgó lépett pályára, és ezúttal először a VIP-csapatok számára is tornát rendeztek.

A nyolcórás program során több mint kétezer ember fordult meg a lelátókon, a nézők – és a Sport TV-nek köszönhetően a televízió előtt ülők – összesen 17 mérkőzést láthattak. Az aranyérmes csapatban játszott a Rangadó.hu állandó szakértője, Szanyó Károly is, akiről köztudott, hogy nem csak játékosként vállal szerepet az esemény létrejöttéből.

– Három éve vagyok aktív résztvevője a tornának, a csapatok szervezése az én feladatom. Idén már nemzetközivé vált az esemény, hiszen a Dunaszerdahely is elindult, de ha minden igaz – nem akarom elkiabálni –, jövőre még több külföldi sztárklub, köztük a Benfica öregfiúk-csapata is bekapcsolódik. Évről-évre nívósabb és rangosabb a torna, amelynek célja az újszülött gyerekek megmentése – mesélte a Rangadó.hu érdeklődésére Szanyó Károly. – Anyagiakban és színvonalban minden évben fejlődtünk valamit. Nálunk nincs belépőjegy, mindenhol meg van hirdetve, hogy ingyenes a belépés. Ki vannak helyezve urnák azok számára, akik támogatni szeretnék az újszülött csecsemőket. Jövőre még inkább odafigyelünk ennek hangsúlyozására.

A Lázár Lovaspark Team elsőségéhez Szanyó három góllal is hozzájárult, hiszen a csoportmeccsek során, az elődöntőben, majd a fináléban is gólt szerzett.

– Itt mindenki győztes. Megtartottuk első helyünket, de a legfőbb győztesek szerintem azok a gyerekek, akinek segíteni tudtunk ezzel a kezdeményezéssel – folytatta Szanyó Károly. – A résztvevő csapatok alig várják ezt a dátumot, hogy részt vehessenek a tornán. Sajnos a Ferencváros idén nem jött el, pedig nagyon kellene, hiszen népes szurkolótábora van. Tudomásom szerint jóval egymillió fölötti össze gyűlt össze, ami az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány egy hónapos működésére elég.

Az egykori olimpikon újpesti játékos-karrierje után idehaza megfordult a Vasas és a Győri ETO együttesében is, és a csoportmérkőzések során most is a lilák ellen kellett játszania.

– Ez nem jó érzés. Amikor nem újpesti színekben játszottam, és visszatértem a Megyeri útra, az sem volt jó érzés, de akkor kilencven, most húsz percre félre kell tennem az érzelmeket – mondta Szanyó, akinek neve az elmúlt hónapban többször felvetődött a jelenleg másodosztályú Vasas vezetőedzői posztjával kapcsolatban. Természetesen arról is érdeklődtünk, hogy mi a helyzet ezzel napjainkban? – Ezt Jámbor Jánostól kellene megkérdezni. Tudom, hogy felvetődött a nevem, és nem titok, hogy voltak beszélgetések, de ennek a hivatalos kommunikálása Jámbor úr kompetenciája. Jelenleg nem tudok ennél többet mondani, mert én sem tudok többet. Bízom benne, hogy rám esik a választás, és tavasszal egy NB II-es felnőtt csapatot irányíthatok. Számomra ez olyan megmérettetés lenne, ami megmutatja, hogy van-e létjogosultságuk a terveimnek az edzői szakmában, vagy ez csak álom volt…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik