Futsal

Címvédés a Fehér Miklós Emlékgálán

Idén is a Lázár Lovaspark Team nyerte a rendkívül erős mezőnyt felvonultató győri tornát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Magabiztos játékkal utasította maga mögé ellenfeleit a Lázár Lovaspark Team, így a veterán futsal játékosokkal megerősített társaság révén először védte meg címét egy csapat a Fehér Miklós Emlékgála történetében. Az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány szervezésében ötödször rendeztek öregfiúk-tornát a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban, ahol ismét több mint tucatnyi korábbi válogatott labdarúgó lépett pályára, és ezúttal először a VIP-csapatok számára is tornát rendeztek.

A nyolcórás program során több mint kétezer ember fordult meg a lelátókon, a nézők – és a Sport TV-nek köszönhetően a televízió előtt ülők – összesen 17 mérkőzést láthattak.

A Győri ETO FC magabiztos győzelmeivel kezdődött az emléktorna. A házigazda előbb a dunaszerdahelyieket győzte le, majd az egész nap legnagyobb különbségű sikerét aratta a gála újonca, a Videoton ellen. Hajszán Gyula és társai 7-1-re nyertek a Csucsánszky Zoltán vezette fehérváriak ellen, és akkor még nem sejthették, hogy később meggyűlik a bajuk legyőzött riválisukkal.

A másik csoportban a címvédő a tavalyi összeállításában érkezett, és fölényesen győzte le két fővárosi riválisát, az MTK-t és az Újpestet. A két nagy múltú gárda így egymás ellen dönthette el, ki jut be az elődöntőbe, s ez végül a lila-fehéreknek sikerült.

Mindez azt jelentette, hogy az egyik elődöntőben, ahol majd az ETO és az Újpest néz egymással farkasszemet, nem kevesebb, mint tizenegy egykori válogatott labdarúgó léphet pályára. A hazaiaktól Hajszán Gyula, Bordás Csaba, Korsós Attila, Herczeg Miklós és Puglits Gábor, az újpestiektől Kovács Zoltán, Lőw Zsolt, Erős Károly, Fehér Csaba, Szlezák Zoltán és Zombori Zalán. A mérkőzésen aztán a szerencse elpártolt Verebes József tanítványaitól. A Mágus csapata hiába támadta végig a meccset, az Újpest jól használta ki kevés lehetőségét, és 2-0-ra nyert, így bejutott a fináléba. A másik ágon nem született meglepetés, a Lázár Lovaspark könnyedén túllépett a Videoton együttesén is.

Eközben a VIP-csapatok is megkezdték a tornát, az olimpikonok többek között a kétszeres bajnok Martinek János és a hatszoros világbajnoki ezüstérmes birkózó Deák Bárdos Mihály részvételével a soraiban. A Sport TV az egykori válogatott kapus, Hajdu Attila mellett elsősorban ismert kommentátoraiban – Matuz Krisztiánban és Petúr Andrásban – bízott, míg a Győri Közélet a korábbi magyar bajnok Turbék István kiváló teljesítményére is számított.

A végső győzelemre sokáig a Parlament csapata tűnt a legesélyesebbnek, hiszen a kitűnő futsalos Temesi Norbert vezérletével nagyobb különbségű győzelmeket aratott – a tévések ellen 0-2-ről fordítottak bravúrral – ám a Győri Közélet ellen nem tudták korábbi eredményes játékukat mutatni, így a hazaiak három győzelemmel végül diadalmaskodtak.

Az öregfiúk-tornán a helyosztókon a végletekig kiélezték a döntést a csapatok, az első két meccs csak a büntetőkkel dőlt el. Így nyert az MTK a Dunaszerdahely ellen, majd az ETO a Videoton ellen. A döntőben a címvédő végig uralta a meccset, és ismét legyőzte az újpestieket, így Szanyó Károly, Mészöly Géza, Juhár Tamás, valamint a futsal legendák, Kénoszt Ferenc, Baranyai Pál és Szimcsák Tamás vezérletével ismét ők vehették át az első helyezettnek járó serleget.

A szervezők mindkét sorozat után több különdíjat is kiosztottak. A gólkirály Szimcsák Tamás (Lázár Lovaspark Team) és Temesi Norbert (Parlament) lett, a legjobb kapus Sebők Zsolt (Győri ETO) és Kristóf András (Olimpikonok), a legjobb mezőnyjátékos pedig Kovács Zoltán (Újpest) és Szilvágyi Ferenc (Győri Közélet). Az eseményen az Egészséges újszülöttekért Alapítvány illetve a PAMOK koraszülött osztályának nevében Peczár László és Dr. Szigeti Éva mondott köszönetet valamennyi résztvevőnek és nézőnek, akik jelenlétükkel és adományaikkal segítik azt, hogy évről évre egyre több kisbaba kaphassa meg azt az ellátást, amire szüksége lehet akkor, ha koraszülöttként jön világra – tudósít az eto.hu.

Fehér Miklós Emlékgála, Győr

Öregfiúk-torna

A-csoport

Győri ETO FC – Dunaszerdahely 3-2

Gólszerzők: Herczeg, Germán, Csató S., illetve Ollári, Bognár

Videoton – Dunaszerdahely 2-1

Gólszerzők: Bobory, Csucsánszky, illetve Bognár

Győri ETO FC – Videoton 7-1

Gólszerzők: Germán (3), Mitring (2), Hajszán, Herczeg, illetve Király

B-csoport

Lázár Lovaspark Team – MTK 4-0

Gólszerzők: Szimcsák, Baranyai, Kénoszt, Szanyó

Lázár Lovaspark Team – Újpest 3-1

Gólszerzők: Szimcsák, Baranyai, Weisz, illetve Fehér Cs.

Újpest – MTK 4-0

Gólszerzők: Kovács Z. (2), Erős, Zombori

Elődöntő

Újpest – Győri ETO FC 2-0

Gólszerzők: Kovács Z., Víg P.

Lázár Lovaspark Team – Videoton 4-1

Gólszerzők: Szimcsák, Szanyó, Schranz, Weisz, illetve Bozzai

Az 5. helyért: MTK – Dunaszerdahely 3-3 (büntetőkkel 3-2)

Gólszerzők: Szabó, Babos Áron, Bencze, illetve Bognár, Novota, Erős Gy.

A 3. helyért: Győri ETO FC – Videoton 1-1 (büntetőkkel 3-1)

Gólszerzők: Korsós, illetve Vajda

Döntő: Lázár Lovaspark Team – Újpest 4-1

Gólszerzők: Szimcsák, Baranyai, Schrancz, Szanyó, illetve Györök, Fehér

Különdíjak

Gólkirály: Szimcsák Tamás (Lázár Lovaspark Team) 4 gól

Legjobb mezőnyjátékos: Kovács Zoltán (Újpest)

Legjobb kapus: Sebők Zsolt (Győri ETO FC)

VIP-torna

Parlament – Sport TV 4-2

Gólszerzők: Temesi (3), Csampa, illetve Maráz, Selmeczi

Győri Közélet – Olimpikonok 1-0

Gólszerző: Horváth E.

Győri Közélet – Sport TV

Gólszerzők: Németh P. (2), Horváth Cs. A., illetve Maráz, Selmeczi

Parlament – Olimpikonok

Gólszerzők: Csampa (2), Bácskai, Temesi, illetve Csoknyai

Sport TV – Olimpikonok 4-1

Gólszerzők: Maráz (2), Selmeczi, Petúr, illetve Szanyó

Győri Közélet – Parlament 3-1

Gólszerzők: Németh, Turbék, Horváth E., illetve Temesi

A végeredmény

1. Győri Közélet 9 pont

2. Parlament 6 pont

3. Sport TV 3 pont

4. Olimpikonok 0 pont

A torna fotógalériája ide kattintva megtekinthető!

Olvasói sztorik