NB II

Szanyó vagy Simon lesz az edző?

Tóth András szerint nem lenne hátrány, ha Vasas-kötődésű lenne az új vezetőedző.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szanyó Károly és Simon Antal neve is szóba került vezetőedzőként a Vasasnál, ám biztosat még nem lehet tudni. Biztos pontnak jelenleg egyvalaki tűnik a tulajdonosváltás előtt álló csapatnál, mégpedig az eddigi pályaedző, a tréningeket jelenleg is vezénylő Tóth András. A korábbi kiváló hátvéd éppen ma, hétfőn ünnepli negyvenedik születésnapján. A DigiSport televízió reggeli műsoréban beszélt az angyalföldi klub jelenlegi helyzetéről, de szóba került a korábbi tréner, Dirk Berger is.

A szurkolók nagyon szeretik, tisztelik Tóth Andrást, és el tudják képzelni őt vezetőedzőként, de nem rendelkezik a megfelelő képesítéssel, viszont úgy tűnik, pályaedzőként továbbra is számítanak rá.

A távozó német edzőt nagyon jó embernek tartja, akivel nagyon jól kijött, mindenben segítette a munkáját, és úgy vélekedett, hogy a bírálat nem az ő feladata. Dirk Berger már régebb óta gondolkodott azon, hogy feláll a kispadról, csak a német tulajdonos kérése miatt maradt az őszi szezon végéig, de Tóth korábban nem tudott róla, hogy Michel Budzinski a kivonulását tervezi.

Ami az új vezetőedző személyét illeti, még Tóth Andrásnak sincsenek biztos információi, találgatásokba pedig nem szeretne bocsátkozni.

– Nyilván nem lenne hátrány, ha Vasas-kötődésű lenne a vezetőedző. Hallani félinformációként, hogy egy volt futballista, egy fiatal, velem egykorú edző jöhet szóba. Szerintem jó lehet, ha jön egy új arc, aki szeretné megmutatni, hogy van egy elképzelése, és meg is tudja valósítani – mondta Tóth András, aki elárulta, hogy Szanyó Károllyal ő is találkozott néhány edzésen, ebből gondolja, hogy ő egy komoly jelölt. Simon Antallal nem találkozott, de úgy hallotta, hogy az utolsó hazai meccseket megtekintette.

A másodedző reméli, hogy külföldiek helyett inkább motivált, tehetséges, fiatal magyar játékosok alkotják a Vasas csapatát az NB II tavaszi időszakában.

Olvasói sztorik