NB II

Lemondott a Vasas edzője

A Dunaújváros 2-1-re nyert Angyalföldön az NB II 16. fordulójának nyitómérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 16. forduló
Vasas FC – Dunaújváros PASE 2-1 (1-1)
Illovszky-stadion, 500 néző. Játékvezető: Kiss N.
Vasas: Lékai – Boda, Görgényi, Horváth L., Schulz – Cseke, Remili, Berecz, Nagyházi – Zamostny (Boka, 77.), Wilson (Horia, 66.). Edző: Dirk Berger
DPASE: Milinte – Villám, Burucz, Farkas V., Csehi – Lázár Zs., Papp M., Thiago, Jakab D. (Ato, 80.) – Urbán G. (Kocsis G., 55.), Godslove (Sóron, 70.). Edző: Dobos Barna
Gólszerzők: Schulcz (38.), illetve Jakab D. (13.), Villám (85.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ellentétes előjellel várták a meccset a csapatok. A bajnoki rajt előtti várakozások szerint az angyalföldieknek kellene a feljutásért harcolniuk, hiszen tavasszal is ott voltak a dobogón, a bajnoki cím közelében. Ehelyett negatív mérleggel és negatív gólkülönbséggel a tabella kilencedik helyén állnak, az előző fordulóban például hazai pályán kaptak ki 5-1-re az Ajkától. Az újonc dunaújvárosiak némi meglepetésre a második helyen tanyáznak, az előző hétvégén Békéscsabán nyertek 3-0-ra, kedden pedig döntetlent játszottak a Magyar Kupában a címvédő Debrecennel.

A hazaiaktól Németh Gábor, Nagy Gábor, Fabricio, Hohmann, Engel Alex, Gál Mátyás és Recklet hiányzott sérülés miatt, de a keretbe nevezett játékosok között is voltak olyanok, akik nem teljesen egészségesek. A szezon első fordulójában a DPASE 2-0-ra győzött a Vasas ellen, akkor Szalai Tamás és Böőr Zoltán szerezte a gólokat. Ezúttal mindketten hiányoztak a vendégek közül, Szalai térdműtét után lábadozik, és Böőr is sérült.

Hazai lehetőséggel kezdődött a meccs, ám a hangulat ennek ellenére gyászos lett volna, ha a mintegy tízfős dunaújvárosi szurkolótábor nem énekel kitartóan. Hamarosan kedvenceik is kialakítottak egy nagy helyzetet, majd kezdetét vette az unalmas mezőnyjáték. A Vasas ívelgetései kevés veszélyt jelentettek, bár Remili lövésénél a blokkoló védők is kellettek… A DPASE sem vezetett komoly akciókat, a 13. percben mégis megszerezte a vezetést: a fiatal kapus, Lékai Soma a tizenhatoson kívülre futott, elrúgta a labdát, de Jakab Dávid lecsapott rá, és távolról a hálóba ívelt (0-1).

Az angyalföldiek kisvártatva egyenlíthettek volna, de Berecz Zsombor lövése a kapu fölé szállt. A harmincadik percben Nagyházi lövése Farkas Viktor karján csattant a tizenhatoson belül, de a közelben tartózkodó játékvezető nem ítélt büntetőt. Bő 25 perces némaság után a hazai szurkolók is rázendítettek. Kedvenceik vezettek néhány ígéretes támadást, de komoly veszélyt nem tudtak teremteni. Mivel számottevő esemény nélkül teltek a percek, a nézők a német edzőt, Dirk Bergert szidták. Kisvártatva jobb kedvre derültek, hiszen a 38. percben Remili beadását Schulcz fejelte a hálóba (1-1).

Néhány másodperccel az újrakezdés után Zamostny Balázs talált a kapuba, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt. Ahogy az első félidő hajrájában, úgy a második felvonásban is méltó partnere volt jobban szereplő vendégének a Vasas, amely lehetőségekig továbbra is eljutott, ziccerekig azonban nem. A 61. percben Boda József szabadrúgása megpattant a menteni igyekvő Kocsis Gábor lábán, és veszélyesen pattant a kapu felé, de Milinte jóvoltából néhány centivel fölé ment. A másik oldalon is nagy helyzet maradt ki: Villám beadását a berobbanó Jakab Dávid centikkel a keresztléc fölé fejelte.

A 64. percben Kocsis Gábor került ziccerbe, de Lékai bravúrral védett. A cseréknek is köszönhetően némileg felpörgött a játék, a 79. percben Csehi Tibor fejelt a kapu fölé öt méterről, a másik oldalon pedig két szöglet után alakult ki veszély. A hajrában villantak a vendégek: Villám Balázs körülbelül hat méterről, éles szögből a hálóba bombázott (1-2). A játék képe alapján talán igazságosabb lett volna a döntetlen, de ez a meccs is megmutatta, miért tart ott a két csapat, ahol tart: a Dunaújváros a feljutóhelyen, a Vasas pedig a középmezőnyben…

FRISS:

A mérkőzést követően a Vasas vezetőedzője, Dirk Berger bejelentette, hogy távozik a kispadról.

– Már korábban eldöntöttem, hogy a szezon végén távozom Angyalföldről – nyilatkozta a klub honlapján a német edző. – A körülmények nem teszik lehetővé, hogy professzionális munkát lehessen végezni, és elegem van abból, hogy a szurkolók így viszonyulnak a játékosaimhoz, folyamatosan sértegetnek engem, illetve a csapatomat. Normális körülmények között úgy kellene működni, hogy nehéz helyzetben összefognak az érdekeltek, a szurkolók, a vezetők, és a klub érdekét helyezik előtérbe a saját szimpátiájukkal szemben. Ha ilyen magasak az elvárások, mint Angyalföldön, adottnak kellene lenni a körülményeknek, hogy a rengeteg sérült helyére új játékosokat igazoljunk. Egyetlen fontosabb dolog van, mint a játékosok és edző, az pedig a klub.

Dirk Berger utódjáról hamarosan dönt a klub vezetősége, illetve a tulajdonos.

A további program

November 30. szombat

13 óra: FC Tatabánya – Békéscsaba 1912 Előre SE

13 óra: Nyíregyháza Spartacus – FC Ajka

13 óra: Ceglédi VSE – Szigetszentmiklósi TK-Erima

14 óra: Soproni VSE-GYSEV – Kisvárda SE

15 óra: Zalaegerszegi TE FC – Kozármisleny SE

15 óra: Gyirmót FC – Szolnoki MÁV FC

December 1. vasárnap

13 óra: Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – FGSZ Siófok

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik