NB II

Komolyabb, mint egy fellángolás

A fiatalok és az idősebbek is remek teljesítményt nyújtanak az NB II-es DPASE csapatában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Debrecent kapta a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Dunaújváros, amely az első osztályú Paksot kiverve került a 16 közé. Pedig a Dunaferr egykori bajnokcsapata megszűnt a városban, ám maga a labdarúgás nem. Az néhány éve újjáéledt, és immár feljutó helyen állnak az egycsoportos NB II-ben Dobos Barna tanítványai, soraikban néhány harcedzett veteránnal.

A Digi Sport televízió érdeklődésére Dobos Barna elmondta, majdnem minden korosztályuk működőképes az utánpótlásban.

– Szerettük volna újraéleszteni a dunaújvárosi labdarúgást, és jelenleg úgy állunk, hogy ez sikerült. Szeretnénk, ha ez hosszabb távon is működne. Az első célunk az volt, hogy egy vonzó felnőtt csapatot alakítsunk ki. Ez is sikerült, hiszen az elmúlt évad végén osztályozón feljutottunk a másodosztályba, ahol most megálljuk a helyünket. Az utánpótlásban a tömegesítés volt az első szempontunk, hiszen nagyon elfogytak a gyerekek, de most már majdnem minden korosztályunk működőképes – magyarázta Dobos Barna sportigazgató, aki a vezetőedzői teendőket is ellátja.

A 29 éves, kalocsai születésű védő, Csehi Tamás idén februárban igazolt a DPASE együttesébe. Korábban már szerepelt Dunaújvárosban, illetve volt a Pécs, a Szolnok és a Paks játékosa. Az élvonalban kereken száz meccsen lépett pályára.

– Megkerestek minket, hogy összeszednék azokat a játékosokat, akik itt nevelkedtek, azzal a céllal, hogy egy jó NB II-es középcsapatot szeretnének csinálni. Úgy gondolom, ehhez minden adott – mesélte Csehi Tamás.

Korábban a Cegléd, a Tatabánya, a Vác és a Honvéd csapataiban is megfordult a 28 éves középpályás, Lázár Zsolt, aki korábban 46 élvonalbeli meccsen játszott.

– A vezetők részéről olyan koncepciót kaptam, ami számomra minden szempontból szimpatikus volt. Természetesen az egyéni ambícióim is vezérelnek, hogy újra a legmagasabb szinten játsszak. Úgy látom, ennek megvan a lehetősége itt, Dunaújvárosban – magyarázta Lázár Zsolt. – Sajnálatos módon a városban teljesen megszűnt a profi labdarúgás, de néhány lelkes helyi vállalkozó és a vezetők úgy gondolták, hogy nem szabad veszni hagyni a hagyományokat. Lényegében a nulláról kezdtek építkezni. Ez általában hosszabb folyamat szokott lenni, igazán szerencsések vagyunk, hogy már itt tartunk, és a tavalyi évadban sikerült megnyernünk az NB III-at. Most az egycsoportos profi NB II-ban próbálunk vitézkedni, reméljük, hasonlóan jó folytatással.

A húszéves esztergomi nevelésű csatár, Sóron Tibor megfordult a Vasasban is. Egy hónappal ezelőtt verekedte be magát a csapatba, és az elmúlt öt bajnoki meccsen már kezdőként szerepelt.

– Soha nem voltam még ilyen jó hangulatú csapatban, ahol ilyen jó a közösség. Vannak öregebbek is, de nagyon fontos, hogy legyen vezéregyénisége a csapatnak. Ugyanakkor itt vagyunk mi, fiatalok, és ha kell, segítünk, és próbálunk minél többet megtenni a csapatért – vélekedett Sóron Tibor. – Először kicsit csodálkoztam, hogy ekkora nevekkel fogok együtt játszani, de szerencsére ők nagyon jól állnak a fiatalokhoz, mi pedig megpróbáljuk ezt meghálálni nekik. Már több NB I-es csapat ellen is helytálltunk, tavaly a Kaposvárt és a Siófokot, idén pedig a Paksot vertük meg a kupában. Szerintem ez nem csak egy fellángolás, hanem annál komolyabb dolog.

Olvasói sztorik