NB II

Folytatódott a DPASE remeklése

Az NB II 13. fordulójában: Dunaújváros–Ajka 2-1.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 13. forduló
Dunaújváros PASE – FC Ajka 2-1 (1-0)
Dunaújváros. Játékvezető: Nagy R.
DPASE: Milinte – Villám, Burucz, Farkas V., Lázár Zs. – Böőr (Birtalan, 86.), Papp M., Thiago, Godslove (Perovics, 92.) – Csehi T., Sóron (Urbán G., 58.). Edző: Dobos Barna
Ajka: Jánosa – Fodor M., Jagodics M., Pákai, Gunther (Köles, 58.) – Horváth A., Lattenstein, Sipos N., Kanta Sz. (Hanzl, 72.) – Sowunmi, Major (Mihalecz P., 72.). Edző: Ifj. Mihalecz István
Gólszerzők: Thiago (45.), Urbán G. (68.), illetve Köles (71.)
Kiállítva: Urbán G. (86.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első félidőben mindkét csapat részéről harcias, küzdelmes játékot láthatott a közönség. Az első helyzet a vendégek előtt adódott, amit Milinte Árpád bravúrral hárított. A helyzet hatására a hazai csapat felélénkült, és a félidő végéhez közelítve egyre jobban dominált, azonban a vezetést csak a félidő utolsó percében sikerült megszereznie. Papp Máté 25 méterről elvégzett szabadrúgása csak a kapufáig jutott, de a lepattanó Thiago által már a hálóban kötött ki (1-0).

A dunaújvárosiak a szünet után folytatták korábbi remek teljesítményüket, és a 68. percben megszerezték második góljukat: Böőr Zoltán nagyszerűen vette észre Thiagót, azonban a védők lefülelték az akciót, így a labda Urbán Gábor elé pattant, aki 17 méterről bombagólt lőtt a léc alá (2-0). A 71. percben szépített az Ajka: egy szabadrúgás a kapufáról Köles János elé pattant, aki nem hibázott (2-1). A Dunaújváros PASE megérdemelten győzött, hiszen céltudatosabban, pontosabban játszott – tudósít a hazai klub honlapja.

– Támadólag lépett fel a Dunaújváros, végig fölényben játszott, de helyzeteket nem tudott kialakítani az első félidőben. Az Ajkának viszont volt egy százszázalékos helyzete, de nem tudta kihasználni. A hajrában egy szabadrúgás után vezetést szerzett a DPASE, amely a második felvonásban is többet támadott, és lőtt egy nagyon szép gólt. A végén szépített a vendégcsapat, de a támadójátéka miatt megérdemelten nyert a Dunaújváros – mondta a Rangadó.hu szakértője, Péter Zoltán, a ZTE egykori válogatott játékosa.

Edzői értékelések

Dobos Barna, DPASE: – Jó iramú, kisebb rangadónak mondható mérkőzésen megérdemelten győztünk a nagyon jó teljesítményt nyújtó ajkaiak ellen. A kiállítás után kicsit veszélyben volt a három pontunk, de sikeresen kivédekeztük az utolsó perceket.

Ifj. Mihalecz István, Ajka: – Az utóbbi idegenbeli mérkőzésekhez képest előreléptünk. Az újvárosiak kulcsjátékosait kiiktattuk a játékból, de sorsdöntőnek bizonyult az első gól. Ezt követően sokkal többet vártam a csapatomtól. A három pont sorsát az döntötte el, hogy a hazaiak két gólt találtak, mi csak egyet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik