NB II

Tovább tart a hazai veretlenség

Farkas Viktornak és társainak nem okozott meglepetést az élvonalbeli Paks a Magyar Kupában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Továbbjutott a Magyar Kupa negyedik fordulójából a másodosztályú DPASE együttese, amely szerda délután az élvonalbeli MVM Paksot győzte le 2-0-ra. A dunaújvárosiak ezzel a sikerrel immár 24. tétmérkőzésükön maradtak veretlenek hazai pályájukon, ezek közül ráadásul huszonhármat megnyertek, és mindössze egyetlen alkalommal végeztek döntetlenre.

A csapat rutinos hátvédje, a korábban a többi között Diósgyőrben és Tatabányán is megforduló Farkas Viktor a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nem tudta meglepni őket a Paks, ezért is sikerülhetett a továbbjutás. A hosszú hazai veretlenség kapcsán megjegyezte, a Dombóvár elleni utolsó vereség máig komoly fejtörést okoz a csapat tagjai számára.

– Mennyire volt nehéz dolguk az NB I-es rivális ellen?
– Jól fel tudtunk készülni az ellenfélből, hiszen a Ligakupában már kétszer is találkoztunk a paksiakkal – magyarázta Farkas Viktor. – Hazai pályán sikerült legyőzni őket, azonban idegenben vereséget szenvedtünk. Igaz, akkor kicsit más összeállításban léptünk pályára mi is és ők is, de ezen találkozók alapján fel tudtuk mérni az ellenfelet, nem tudtak meglepetést okozni. Számunkra kedvező, négyvédős felállásban álltak fel, ezt sikerült is kihasználni. Motiváltak voltunk, fűtött bennünket a bizonyítási vágy a paksi vereség miatt, így sikerült ismét legyőzni őket.

– Hazai pályán utoljára 2012. augusztus 25-én szenvedtek vereséget tétmérkőzésen. Foglalkoznak ezzel a remek sorozattal?
– A mérkőzések után szóba kerül az öltözőben ez a széria. Szoktunk is viccelődni azzal, hogy utoljára a Dombóvár tudott minket legyőzni Dunaújvárosban, amit a mai napig nem értünk. Jóval erősebbek voltunk az akkori ellenfelünknél, mégis vereséget szenvedtünk a rengeteg helyzetet hozó találkozón. Azóta is emlegetjük azt a meccset, sokszor vissza is néztük a felvételeket. Annak is köszönhető ez a sorozat, hogy van egy jó játékstílusunk hazai pályán, amivel eddig mindig eredményesek tudtunk lenni.

– A másodosztályban a harmadik helyről várják a folytatást. A téli szünetre milyen eredménnyel lennének elégedettek?
– Nagyon reméljük, hogy sikerül olyan pozíciót kiharcolni magunknak, ami számunkra is megfelelő, és könnyen el tudjuk vele érni a kitűzött céljainkat. Szeretnénk a hátralevő meccseinkből minél többet megnyerni, hogy minél előrébb teleljünk a tabellán. Ha ez sikerül, akkor a téli alapozás során akár még merészebb célokat is meg lehet fogalmazni.

– Akár az NB I-es szereplés kiharcolása is szóba kerülhet. Foglalkoztatja már önöket ez a gondolat?
– Bizonyos szinten szóba került, de mi mindig egy-kéthetes periódusokban gondolkodunk. Azt lehet látni, hogy a középmezőny nagyon sűrű a másodosztályban. Két-három vereséggel nagyon vissza lehet esni a tabellán, így nem érdemes nagyon előregondolkodni. Egyelőre az a legfontosabb, hogy az eredményeinknek köszönhetően beszélnek rólunk, újonc csapatként is felfigyelnek ránk.

A veretlenségi sorozat

Nézzük, miből áll a dunaújvárosiak kiváló hazai szériája. Az előző bajnokság során a második fordulóban játszottak először otthon, ez volt az a bizonyos 1-0-s vereség a Dombóvár ellen, 2012. augusztus 25-én. Ezt követően mind a 12 hazai bajnoki meccsét megnyerte a DPASE az NB III Dráva-csoportjában, a Magyar Kupában pedig az élvonalbeli Siófokot és Kaposvár is megverte odahaza.

A jelenlegi idényben mind a hat hazai bajnoki mérkőzés győzelmet hozott a DPASE számára, méghozzá 13-1-es gólkülönbséggel. A Magyar Kupában két meccsből két győzelem a mérleg, a Ligakupában pedig egy siker és egy döntetlen.

Összefoglalva tehát: tavaly augusztus vége óta 24 hazai tétmeccsen (NB III, NB II, Magyar Kupa, Ligakupa) 23 győzelem és 1 döntetlen a dunaújvárosiak mutatója. Az egyetlen pontrabló a Kozármisleny csapata volt, amely 1-1-et játszott Újvárosban a Ligakupa E-csoportjának második fordulójában.

Olvasói sztorik