NB II

„Szívesen megyek Debrecenbe”

Az NB II-es DPASE rutinos játékosát, Böőr Zoltánt nem lepte meg csapata remek szereplése.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap este sorsolták a Magyar Kupa nyolcaddöntőinek párosításait. A Ferencváros–Újpest slágerpárharcon kívül is tartogat pikáns összecsapásokat ez a forduló. Az egyik ilyen a Dunaújváros–Debrecen lesz, hiszen a másodosztály második helyezettje az élvonal egyik bajnokaspiránsát fogadja.

A DPASE részéről külön érdekességet adhat az összecsapásnak Böőr Zoltán személye. A debreceni születésű középpályás a DVSC saját nevelésű futballistája, és a közönség kedvence volt. 2004 és 2007 között háromszor lett bajnok a hajdúságiakkal, mielőtt átette a székhelyt Győrbe. A 35 éves játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, mindig örömmel tér vissza korábbi sikerei színhelyére.

– A mi részünkről itt nem lehetett szó könnyű ellenfélről, de már az előző körben is a Pakssal játszottunk. Mivel két mérkőzésből áll a párharc, ez a Lokinak kedvez, mert egy alacsonyabb osztályú csapatnak sokkal nagyobb esélye van, ha egy meccsen dől el a továbbjutás – magyarázta Böőr Zoltán. – Jelen pillanatban ötven-ötven százalékot adok mindkét együttesnek. Nekem az átlagnál többet jelent ez a mérkőzés a debreceni múltamnál fogva. Mindig örömmel tölt el, ha a Loki ellen léphetek pályára. Az elmúlt években ez ritkán adatott meg, mert az Újpest óta nem játszottam az NB I-ben. Voltam a REAC csapatával az NB II-ben, az Újvárossal pedig az NB III-ból indultunk. Nyilván pikáns párharc lesz számomra, bár jobb lett volna később összekerülni Magyarország egyik legjobb csapatával, de így hozta a sors…

Már többször beszámoltunk róla a közelmúltban, hogy a Dunaújváros PASE 2012 augusztusa óta veretlen hazai pályán, márpedig ezzel a Lokinak sem árt számolnia a kupapárharc első felvonása előtt…

– Hazai pályán veretlenek vagyunk, de összességében is jó csapat benyomását keltjük. Tavaly a kezdeti nehézségek után sikerült feljutnunk, és már akkor is tudtuk, hogy jobb csapat vagyunk annál, hogy az NB III-ban vitézkedjünk – folytatta Böőr Zoltán. – Igazából már tavaly is úgy alakította ki a keretet a vezetőség, hogy egy stabil NB II-es gárda legyünk, ilyen szempontból nem meglepő a jó szereplésünk, bár valamilyen szinten többet kaptunk annál, amit vártunk. Mégiscsak újoncok vagyunk, de sok játékosunk van, aki megjárt az első osztályt, és komoly klubokban szerepelt. Próbálunk igényesek lenni magunkkal szemben.

Ez az igényesség, akár első osztályú tagsághoz is vezethet a tavasz végére, hiszen mostanság tényleg a várakozásoknál jobban teljesít a DPASE: négypontos előnnyel áll a másodosztály tabellájának második helyén. Erre kevesen számítottak a szezon kezdete előtt.

– Pont ma beszéltünk az edzőnkkel, Dobos Barnával, hogy eddig az emberek nem vettek komolyan minket a sok idős játékos miatt. Most meg, hogy ilyen jól állunk, egyből az a vélekedés, hogy könnyű dolgunk van a tapasztalt játékosok miatt – magyarázta Böőr Zoltán. – Ez kétélű dolog. Vannak rutinos labdarúgók, aki ezt a kalandot levezetésnek fogták fel, de meghálálták a vezetőségnek a beléjük vetett bizalmat. Az edzésmunkánk és a hozzáállásunk példaértékű, ezért is tudunk ott lenni, ahol most vagyunk. Vannak a csapatban harmincöt-harminchat éves játékosok, így lehet ránk mondani, hogy nem vagyunk fiatalok, de mégis becsülettel végezzük a munkánkat, kifogások nélkül. Sokaknak meglepő a jó teljesítményünk, de nekem nem az. Most az NB III-ból jöttünk, de voltam már magyar bajnok, kupagyőztes, válogatott, így nyilván nekem az a szint a megszokott. Ezért próbálom mindig a legjobbat kihozni magamból, ez hol sikerül, hol nem. De mivel sok futballistánk megjárta a legmagasabb szintet, így nyilván mindenki ahhoz mérten próbál teljesíteni.

Olvasói sztorik