NB I

A címvédő sem nyert Újvárosban

A Debrecen 1-1-es döntetlent játszott a Dunaújváros otthonában a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

Magyar Kupa, 5. forduló, 1. mérkőzés
Dunaújváros PASE – Debreceni VSC-TEVA 1-1 (1-0)
Dunaújváros, 400 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
DPASE: Milinte – Villám, Burucz, Farkas V., Csehi T. – Lázár Zs., Jakab D. (Ato, 76.), Papp K., Thiago, Godslove – Urbán G. (Kocsis Gábor, 69.). Edző: Dobos Barna
DVSC: Polekszics – Lázár P., Ludánszki B., Brkovics, Ferenczi J. – Rezes, Trninics (Selim Bouadla, 72.), Spitzmüller, Szakály P. – Szécsi M. (Seydi, 54.), Volas. Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Godslove (9.), illetve Volas (61.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hazai pályán remekel a Dunaújváros, hiszen tavaly augusztus óta nem vesztett bajnoki meccset, a Magyar Kupában pedig a Siófokot, a Kaposvárt és a Paksot is legyőzte. Az élvonalban listavezető Debrecen előző három idegenbeli bajnoki mérkőzését megnyerte, úgyhogy kiváló találkozóra volt kilátás kedden. Nagy kár, hogy a meccset nem este, hanem napközben, munkaidőben rendezték, ez alaposan meglátszott a nézőszámon.

Az időjárás viszontagságai miatt kissé havas, saras volt a pálya. A bajnoki küzdelmek fontossága miatt mindkét csapat pihentetett néhány kulcsembert. A hazaiaktól leginkább Böőr Zoltán és Szalai Tamás, a vendégektől Sidibe, Korhut Mihály, Mészáros Norbert, Vadnai Dániel és Zsidai László hiányzott, őket még a keretbe sem nevezték.

A hazaiak kezdtek aktívabban, és a kilencedik percben meg is szerezték a vezetést: Godslove kapott egy pontos beadást, és mivel senki nem őrizte, levette a labdát, és 12 méterről a hálóba lőtte (1-0). Három perccel később egy hazai szöglet után Trninics hátáról a labda saját kapuja irányába pattant, de Polekszics vetődve védett. A Debrecennek a középpályán adódott a legtöbb gondja, mert csak Szakály Péter tudott bekapcsolódni a játékba, a többiek nem igazán, és ebben a csapatrészben a védekezés is gyengén muzsikált.

Kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, de helyzetei csak a másodosztályú hazai csapatnak voltak. Rengeteg technikai hiba akadályozta a színvonalas játékot mindkét oldalon. A 35. percben Szécsi Márk beadása után Volas a kaputól 15 méterre átvette a labdát, majd centikkel fölé lőtt. A szünet előtt egy szabadrúgást követően Burucz Barna fejelt tiszta helyzetben nyolc méterről, de a labda a kapu fölé ment.

Az 52. percben növelhette volna előnyét a házigazda, de Ludánszki Bence nagy bravúrral mentett a kapu torkában egy veszélyes beadás után. A hatvanadik percben Szakály ziccerbe hozta Volast, aki szemben állt a kapussal, ideje is volt, mégis belerúgta a labdát a fekvő Milinte Árpádba. Egy perccel később javított a szlovén csatár: a kapusról kipattanó labdát közelről a hálóba lőtte (1-1). A 63. percben Ferenczi János veszélyesen csavarodó szabadrúgásába Farkas Viktor beletette a fejét, ezzel majdnem becsapta saját kapusát, de Milinte végül védeni tudott. A 78. percben egy vendégszöglet után Szakály Péter estében kevéssel lőtt a kapu mellé, 15 méterről.

A 81. percben Ferenczi János szabadrúgását Brkovics fejelte szép mozdulattal a kapu irányába, de Milinte vetődve védett. A hajrában a dunaújvárosiak sokat tettek a győzelemért, de a DVSC is szerezhetett volna gólt. A 88. percben Seydi beadása kipattant a védőkről, érkezett Szakály, és alig lőtt mellé a tizenhatosról – tudósított a haon.hu.

– Az első félidőben több lehetősége volt a Dunaújvárosnak, a vendégek nem nagyon fejtettek ki energiákat a támadások érdekében. Szép góllal szerzett vezetést a DPASE, de igazságos a döntetlen, mert a második felvonásban jobban játszott a Debrecen, megvoltak a helyzetei, amelyek közül egyet ki is használt. Reális eredmény született, de a továbbjutás még nem dőlt el. A Dunaújváros egyenrangú ellenfele volt a címvédőnek, és kiindulópontnak jó eredményt ért el – mondta a Rangadó.hu szakértője, Bita László, a Dunaferr egykori kiváló kapusa.

A további program

17 óra: Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – MTK

18 óra: Bp. Honvéd – Pécsi MFC-Matias

November 27. szerda

13 óra: FGSZ Siófok – Lombard Pápa Termál FC

17 óra: Videoton FC – Diósgyőri VTK

17 óra: Kaposvári Rákóczi – Győri ETO

17 óra: Nyíregyháza Spartacus – Szombathelyi Haladás

18 óra: Ferencvárosi TC – Újpest FC (TV: Sport1)

A visszavágókat december 3-án és 4-én rendezik.

Olvasói sztorik