Hírek

Reflektorfényben a kupaküzdelmek

Nem csak a Fradi és az Újpest párharca lesz pikáns a Magyar Kupa ötödik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A versenynaptár készítéséért felelős MLSZ-munkatársak meglehetősen sűrű programot állítottak össze az őszi szezon végére, pedig tudhatták, hogy a pályák állapota ilyenkor már nagyon messze van a tökéletestől. A sorsolás alakulásáról persze nem ők tehetnek, mindenesetre tény, hogy néhány csapatnak a sárdagasztáson kívül a nagy távolságokkal is meg kell küzdenie.

A Debrecen például Dunaújvárosba látogat, tehát az élvonal listavezetője az NB II második helyezettjével játszik. A párharc végkimenetele egyértelműnek tűnik, bár a DPASE tavaly augusztus óta csak egyszer kapott ki tétmeccsen hazai pályán (a Videoton ellen, a múlt heti Ligakupa-fordulóban), s ezalatt a Siófokot, a Kaposvárt és a Pakson is legyőzte a Magyar Kupában. Az újvárosiak szombaton a Békéscsaba otthonában is fölényesen nyertek, tehát idegenben is ütőképesnek tűnnek.

A Kecskemét csupán három ponttal előzi meg a bajnokságban az MTK-t, amellyel október elején 2-2-t játszott a fővárosban. Az úgyszintén kedden pályára lépő Honvéd és Pécs között még kevesebb, mindössze egy pont van a tabellán. Október közepén a kispestiek hazai pályán 3-1-re győztek a baranyaiak ellen, de az előző bajnoki fordulóban épp ellentétes eredményt értek el. A PMFC idegenben nyert 3-1-re, a Honvéd viszont hazai pályán kapott ki 3-1-re.

A szerdai párosítások közül nem csak a Fradi–Újpest lesz pikáns. A Siófok és a Pápa tavasszal nagy csatát vívott a kiesés elkerüléséért. Végül a balatoniak búcsúztak, pedig 1-0-ra győzni tudtak a Lombard otthonában. Akkoriban jobb formában volt a Siófok, de a pápaiaknak szerencséjük volt. Mostanra viszont fordult a kocka. Az egyik csapat hullámzóan teljesít a másodosztályban, bár ott van a dobogón, a másik viszont önmagához képest jó szezont fut, és az NB I középmezőnyéhez tartozik.

A Videoton és a Diósgyőr kupameccsére érdemes sok szót vesztegetni, hiszen a két együttes legutóbb vasárnap találkozott, és nagy küzdelemben 2-2-es döntetlent játszott. A Rákóczi és az ETO bő két héttel ezelőtt játszott bajnoki meccset, a győriek 1-0-ra nyertek hazai pályán. Azóta kikaptak Mezőkövesden, a somogyiak pedig döntetlenre végeztek az MTK-val, ráadásul a közelmúltban legyőzték a Videoton, tehát a bajnokcsapatra nem vár könnyű meccs Kaposváron.

Ami a távolságot illeti, a legrosszabbul a Nyíregyháza és a Haladás járt, hiszen a nyírségi és a vasi megyeszékhely 470 kilométeres távolságra van egymástól. A szombathelyiek bravúrosan meneteltek az élvonalban, a Ferencvárost is legyőzték, holtversenyben a dobogóra kerültek, de nagy meglepetésre hazai pályán vesztettek a Pécs ellen. A Spartacus az egész őszi időszakban magabiztosan menetelt, jelenleg is vezeti az NB II tabelláját.

Kétségtelenül a Fradi–Újpest a legnagyobb érdeklődéssel várt párosítás. Az FTC remek szériája éppen a derbi megnyeréséig tartott, de ez még szeptemberben történt. Azóta a zöld-fehérek – a diósgyőri diadalt kivéve – botladoznak, a lilák edzőváltáson estek át, és a Pápa ellen már kimondottan látványosan játszottak.

Magyar Kupa, 5. forduló (nyolcaddöntő)

November 26. kedd

12.30: Dunaújváros PASE – Debreceni VSC-TEVA

17 óra: Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – MTK

18 óra: Bp. Honvéd – Pécsi MFC-Matias

November 27. szerda

13 óra: FGSZ Siófok – Lombard Pápa Termál FC

17 óra: Videoton FC – Diósgyőri VTK

17 óra: Kaposvári Rákóczi – Győri ETO

17 óra: Nyíregyháza Spartacus – Szombathelyi Haladás

18 óra: Ferencvárosi TC – Újpest FC (TV: Sport1)

A visszavágókat december 3-án és 4-én rendezik.

Olvasói sztorik