NB II

Elrontott születésnap

Az NB II 15. fordulójában: Békéscsaba–Dunaújváros 0-3.
NB II, 15. forduló
Békéscsaba 1912 Előre FC – Dunaújváros PASE 0-3 (0-0)
Békéscsaba, 400 néző. Játékvezető: Radványi
Békéscsaba: Póser – Tolmbaye, Szűcs I., Radványi, Király P. (Tölgyesi, 73.) – Mészáros N., Juhász Gy., Leucuta (Balogh M., 66.), Pozsár (Pantovics, 57.) – Lucas, Mosquera. Edző: Komjáti András
DPASE: Milinte – Villám, Burucz, Farkas V., Csehi T. – Lázár Zs., Böőr (Jakab D., a szünetben), Papp M. – Thiago (Perovics, 83.), Urbán G., Godslove (Sóron, 86.). Edző: Dobos Barna
Gólszerzők: Godslove (70.), Urbán G. (74.), Jakab D. (76.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tíz perc elteltével kezdtek éledezni a csapatok: a 11. minutumban Mészáros lövését fogta Milinte. Két perccel később a másik portást Böőr Zoltán tesztelte egy életerős lökettel, de Póser is a helyén volt – derül ki az onlajnok.com tudósításából.

Negyedóra elteltével ismét Böőr veszélyeztetett, betört a büntetőterületen belülre, de lövése centikkel elkerülte a kaput. A 25. percben Milinte öklözött ki egy szabadrúgást, a labdával Thiago iramodott meg, de a nagy szóló végén nem helyezett eléggé, így Póserba lőtte a labdát. Nem igazán iparkodtak a csapatok, egy-egy pontrúgás jelentett veszélyt a kapuk előtt, de közvetlen gólszerzési lehetőséget egyik fél sem alakított ki. A játékrész hajrájában két beívelés okozhatott volna gondot a vendégek kapuja előtt, de előbb Mosquera, majd Pozsár maradt le a labdáról.

Hét percet kellett várni a második félidő első helyzetére: egy békéscsabai szögletet követően Leucuta fejelt kapura, azonban a gólvonalon álló Villám Balázs kivágta a labdát. A 63. percben Urbán lépett ki a védők közül, megpróbálta átemelni a kifutó kapust, azonban a lövés a lécen csattant.

A 70. percben már a kapufa sem mentette meg a hazaiakat: egy lekészített labdát Godslove helyezett a kapuba (0-1). Beindult a vendég-henger, négy perccel később ugyanis Urbán is eredményes tudott lenni egy beadás után (0-2). A találkozó sorsát két perc múlva Jakab döntötte el végérvényesen: 13 méterről lőtt a kapuba (0-3). A hajrában még Lucas lövését védte Milinte, így maradt a 0-3.

Komjáti András, a hazaiak szakvezetője szerdán ünnepelte 60. születésnapját, azonban a csapat nem éppen szép ajándékkal köszöntötte trénerét ezen a borongós késő őszi délutánon.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik