NB II

Nem ígérnek feljutást

Vancsa Miklós szerint az élvonal helyett jelenleg a másodosztályban való bennmaradás a téma Angyalföldön.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön beszámoltunk róla, hogy elnökségi ülést tartott a Vasas SC, amelyen döntés született a labdarúgócsapat jövőjével kapcsolatban. Mint ismert, a német tulajdonos megválik a Vasas Futball Kft. 99 százalékos tulajdonrészétől, és december 20-ig kizárólagos vételi opciót biztosított az anyaegyesületnek.

Bár Markovits László klubelnök leszögezte, hogy a klubnak társadalmi szervezetként biztosan nincs lehetősége a működtetéssel járó összes teher vállalására, ezért kizárólag közvetítő szerepet tud betölteni, hogy a határidőig megfelelő partner kerüljön a csapat élére, végül mégis az anyaegyesület lesz a százszázalékos tulajdonos, mert Jámbor János személyesen garantálta, hogy január 1-től döntő szerepet vállal a csapat finanszírozásban.

Vancsa Miklós a korábbi gyakorlatnak megfelelően ezúttal is ügyvezetőként tevékenykedik majd Jámbor János mellett. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy az üzletember a legutóbbi, egri példához hasonlóan ezúttal sem tulajdonosként vállal szerepet, hanem üzemeltetőként.

– Jól kiszúrt önökkel a német Michael Budzinski, hiszen az összes légióst szélnek eresztette!
– Én is csak az újságból értesültem róla, hogy szerződést bontott a külföldi játékosokkal. Hogy ez mennyire kiszúrás? Megfogadtam, hogy nem fogok visszafelé mutogatni, de annyit azért megjegyeznék, hogy ez a keret szerintem nem volt elég erős, a külföldiekkel sem, és nem lesz számottevően gyengébb – mondta Vancsa Miklós. – Elég sok Vasas-meccsen ott voltam, úgyhogy talán mondhatom, hogy komoly minőség nem távozott a csapattól. Nem hullajtunk krokodilkönnyeket a távozó légiósokért, hiszen lehet, hogy őket mi is eltávolítottuk volna. Inkább mennyiségi, mintsem minőségi problémát okoz ez a lépés. Szerződtethetnénk a helyükre külföldieket, de csak a tévés pénz kárára.

– Ki lesz a Vasas edzője? Sokan már kész tényként kezelik Simon Antal visszatérését…
– Az edzőkérdés a napokban el fog dőlni. A jövő hét elejére meg kell neveznünk az új edzőt, de ez egy komplex dolog, ezért nem egy ember döntése lesz. Repkednek a nevek, és bár számítottunk rá, hogy ránk esik a választás a Vasas további működtetésével kapcsolatban, de eddig még nem igazán foglalkoztunk ezzel a témával.

– Milyen célokat fogalmaztak meg?
– Szakmailag nem ideális helyzetben kaptuk meg a csapatot. Azon kell dolgoznunk, hogy ismét erős csapata legyen a Vasasnak, de az első néhány mérkőzés kemény lesz, hiszen megyünk Békéscsabára, és Zalaegerszegre, és jön a Nyíregyháza. Nehéz helyzetben van az együttes, hiszen ne feledjük, hogy mindössze három pont választja el a kiesőhelytől. Könnyen megeshet, hogy tavasszal két-három forduló után kiesőhelyen lesz a Vasas de vállaltuk a feladatot…

– Távlati célokról még nem is esett szó?
– Kár lenne még arról beszélni, hogy mi lesz két-három év múlva. Óva intenénk minden Vasas-szurkolót, hogy vérmes reményeket tápláljon, mondván: a Jámbor, Vancsa kettős eddig minden csapatát felvitte az NB I-be. Ez a jelenlegi szezonban irreális. Feltételezve, hogy bennmaradunk, a következő szezonnak szeretnénk úgy nekivágni, hogy merészebb terveink lehessenek, de nem tudom megígérni, hogy feljutunk. Lehet, hogy ez nem szimpatikus a szurkolók számára, ezt is vállalom. Egy biztos: igyekezni fogunk, de semmit többet nem ígérhetek.

– Mielőtt Jámbor János rábólintott volna az újbóli szerepvállalásra, mindent alaposan feltérképezett? Nem várnak rá meglepetések?
– Ha a kérdés arra vonatkozik, hogy a közelmúlt terhei később fognak-e ismertté válni, akkor ezzel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy tudomásom szerint Markovits László klubelnök a tulajdonos képviselőjeként garanciát vállal ezekre a dolgokra, magyarul mi nem vállalunk anyagi garanciát az úgynevezett csontvázakért.

– A Vasashoz való visszatérés mennyiben befolyásolja Jámbor János óbudai szerepvállalását?
– Egyáltalán nem befolyásolja. A III. Kerülettel továbbra is vannak terveink, mind a felnőtt csapat, mind az utánpótlás szempontjából. Az önkormányzat döntése, hogy ilyen felállásban is számít-e ránk.

Olvasói sztorik