NB II

Jámbor János visszatér

A sportclub ismét visszavette a futballcéget, mert az üzletember garantálta, hogy szerepet vállal a finanszírozásban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön elnökségi ülést tartott a Vasas SC, amelyen döntés született az NB II-es labdarúgócsapat jövőjével kapcsolatban.

A német tulajdonos a hónap elején jelentette be, hogy megválik a Vasas Futball Kft 99 százalékos, többségi tulajdonrészétől, és december 20-ig kizárólagos vételi opciót biztosít az anyaegyesületnek. Markovits László, a Vasas SC elnöke már akkor leszögezte, hogy a klubnak társadalmi szervezetként biztosan nincs lehetősége a működtetéssel járó összes teher vállalására, ezért kizárólag közvetítő szerepet tud betölteni, annak érdekében, hogy a megadott határidőig megfelelő partner vagy partnerek kerüljenek a futballcsapat élére – írja a sportclub honlapja.

Az sem volt titok, hogy a német tulajdonos végleges elhatározása előtt a Vasas-családon belül már elindultak az egyeztetések, Jámbor János, valamint György Tamás, a Vasas Kubala Akadémia többségi tulajdonosának bevonásával. A tárgyalások eredményeként az elnökség csütörtökön egyhangúlag döntött arról, hogy él a vételi jogával és ismét az anyaegyesület lesz a labdarúgócsapat százszázalékos tulajdonosa. Az elnökség döntését az alapozta meg, hogy Jámbor János személyesen garantálta, hogy január 1-től döntő szerepet vállal a csapat finanszírozásában, György Tamás pedig – egyelőre konkrét elkötelezettség nélkül – továbbra is nyitott, és lát lehetőséget a jövőbeni szerepvállalásra.

A megállapodás további pontjai értelmében a január 1. előtt keletkezett tartozásokért Jámbor János nem vállal felelősséget, ezek rendezése a Vasas SC, vagy az általa bevont partner feladata lesz. Emellett az anyaegyesület vagyonkezelőként díjmentesen biztosítja a Fáy utcai stadion, a hozzátartozó edzőpályák és a kiszolgálóegységek működtetését a felnőtt labdarúgócsapat számára. Továbbá, a 2014–2015-ös szezontól a klub garanciát vállal arra is, hogy az általa bevont későbbi partner és a Vasas támogatói kör szezononként ötvenmillió forinttal járul hozzá a csapat működéséhez.

– A jelenlegi fejleményeket egyértelműen pozitívnak értékelem, nagyon örömteli, hogy Jámbor János januártól öt év szünet után újra kiemelt szerepet vállal a felnőtt csapat finanszírozásában – mondta Markovits László, a Vasas SC elnöke. – Ez elengedhetetlen volt ahhoz, hogy az elnökség ilyen rövid időn belül a folytatás mellett tudjon dönteni. A Vasas-család kapott egy utolsó esélyt, Jámbor úr és a klub szerepvállalásával ismét magunkénak érezhetjük a felnőtt labdarúgócsapatunkat, de még nem dőlhetünk hátra. A december 31-ig megmaradt tartozások, valamint a jövőbeni hozzájárulás fedezéséhez még sokat kell közösen tennünk. További támogatásokra és partnerek bevonására lesz szükség, ennek hiányában, a mostani gyors összefogás ellenére sem tudjuk sikerre vinni az ügyünket. Ezúton is kérem a szimpatizánsainkat, hogy a szurkolók kezdeményezésére bejegyezett „Vasas-család a fociért” alapítványon keresztül segítsék munkánkat.

Olvasói sztorik