NB II

Eladja a Vasas tulajdonosa a klubot

A német üzletember kijelentette, hogy a vételi opciót jelképes összegért a Vasas SC-nek ajánlja fel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Vasas Futball Kft. jelenlegi többségi tulajdonosa úgy döntött, hogy nem kívánja a továbbiakban működtetni a felnőtt labdarúgó csapatot, ezzel párhuzamosan pedig kizárólagos vételi opciót biztosít a Vasas SC-nek – írja közleményben a klub honlapja.

Michael Budzinski vasárnapi, budapesti látogatásakor véglegesítette azt a szándékát, amely szerint megválik a Vasas Futball Kft-ben birtokolt tulajdonrészétől. A német üzletember azt is kijelentette, hogy a vételi opciót jelképes összegért a Vasas Sport Clubnak ajánlja fel. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a jövőben hosszabb távon a Vasas SC lesz a labdarúgócsapat gazdája.

A jelenlegi helyzet azt eredményezi, hogy december 20-ig, a vételi opció lejártáig Christian Kraut és Markovits László közösen töltik majd be a Futball Kft. ügyvezetői pozícióját.

Michael Budzinski: – A hír igaz, valóban nem kívánom a továbbiakban tulajdonosként működtetni a labdarúgócsapatot. Úgy döntöttem, hogy ebben a helyzetben elsőként a Vasas SC-nek, mint anyaegyesületnek ajánlom fel a vételi opciót. Jelenleg a Kft. az általam 2012 nyarán átvett állapothoz képest sokkal jobb anyagi helyzetben van, remélem ezzel is segíteni tudtam, hogy hosszú távon a Vasas ismét hagyományaihoz mérten tudjon működni.

Markovits László: – Elfogadom és megértem Budzinski úr döntését, akinek feltétlenül köszönettel tartozunk azért, hogy annak idején a legkilátástalanabb helyzetben átvette a labdarúgócsapatot, azóta pedig lényegesen faragott a Kft. adósságállományából. A vételi opció felajánlását korrekt lépésnek tartom, viszont annyit már most elárulhatok, hogy a Vasas SC biztosan nem tudja vállalni a működtetéssel kapcsolatos költségeket és egyéb terheket. Önkritikusnak kell lennünk, mint társadalmi szervezet, korábban sem tudtuk, ezt a helyzetet sokáig megfelelően kezelni, de tanultunk a korábban elkövetett hibáinkból. A jelenlegi helyzetben csak közvetítő szerepet tudunk vállalni annak érdekében, hogy megfelelő partnert találjunk a felnőtt csapat működtetéséhez. Minden további lépésről a december 12-én esedékes elnökségi ülésen dönt a Vasas Sport Club.

Olvasói sztorik