NB II

Szélhámosokat emleget az elnök

Napokon belül eldőlhet az angyalföldi klub sorsa.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Vasasnál ismét tulajdonost kell keresni a labdarúgó-szakosztálynak. Az biztos, hogy az anyaegyesület nem tud szerepet vállalni a felnőtt labdarúgásban. Korábban volt erre példa, de ez a rendszer nem működött.

Markovits László klubelnök a Sport Televízióban őszintén beszélt arról, miért nem képesek a labdarúgóklub működését megoldani, és hozzátette: néhány nap múlva eldőlhet a csapat sorsa.

– Rá kellett jönnünk, hogy naivak voltunk, túl jóhiszeműek, és el is vesztettük a realitásérzékünket, mert úgy gondoltuk, hogy ezt meg tudjuk oldani – idézi Markovits Lászlót a Vasas FC honlapja. – Ma már ezzel a tapasztalattal ki tudjuk jelenteni, hogy egy társadalmi szervezet nem képes arra, hogy megmentsen, és hosszútávon sikeresen működtessen egy felnőtt labdarúgócsapatot. Ezúttal csak azt a szerepet vállalja a Vasas, hogy megkeresi azt a mecénást, aki lát fantáziát a felnőtt csapatban. Éreztem az elmúlt két-három évben, mennyi nehézséget, szomorúságot, csalódást okozott az a hercehurca, ami a foci körül történt, és az a sok-sok szélhámos, aki engem is megvezetett. Ezért is gyakorlok önkritikát, én is túl naiv voltam és jóhiszemű. Amikor valaki nagyon meg akar oldani valamit, a realitásérzékét elveszíti. Nem szeretnék ebbe a hibába esni, ki kell mondjam, nem vagyok képes arra, hogy egy felnőtt labdarúgóklub jövőjét, működését megoldjam.

A sportvezető hangsúlyozta: lemondtak arról, hogy befektetőt találjanak, a megoldást a Vasas-családon belül keresik.

– Már egy hónapja éreztük, hogy a német tulajdonos nem kívánja működtetni a felnőtt labdarúgásunkat – folytatta Markovits. – Akkor megkerestem a Jámbor Jánost, aki korábban a Vasasnak nagyon jó tulajdonosa volt, és a Vasas Kubala Akadémia tulajdonosait, akik abszolút családon belül vannak. Nekik elmondtam, hogy lesz várhatóan egy váltás, és gondolkodjanak el, ha még szeretik a Vasas labdarúgását, akkor készüljenek fel arra, hogy esetleg szerepet vállaljanak.

Azóta több egyeztetésen is túl vannak már, és pozitív irányba haladnak a dolgok. Optimista becslések szerint napokon belül eldőlhet, milyen irányba halad tovább a Vasas felnőtt focicsapatának sorsa. A Vasas SC elnöksége pénteken ülésezik, megtárgyalja az FC körül kialakult helyzetet, s dönt a további lépésekről.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik