NB II

Szanyó Károly lesz a befutó

A leendő ügyvezető azt nyilatkozta, minden bizonnyal eldőlt az angyalföldi csapat vezetőedzői posztjának sorsa.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Néhány nappal ezelőtt eldőlt, hogy Jámbor János üzemeltetőként visszatér a Vasas csapatához. A leendő ügyvezető, Vancsa Miklós pénteken a Rangadó.hu érdeklődésére nyilatkozott először a terveikről, hétfőn pedig a Dinó Sporthíradó vendége volt. A televízióban az edzőkérdésről is beszélt, és azt is elmondta, miben különböznek majd az elődeiktől…

– Az ígérgetéseket meghagyjuk az elmúlt három év szerepvállalóinak. Volt itt elég szerencsevadász és ígérgető – kezdte Vancsa Miklós. – Ahogy én látom, a Vasas-szurkolók semmi mást nem várnak: alapvetően minél jobb Vasast, de leginkább őszinteséget. Az elmúlt két-három évet kívülről figyelve, pont ez volt a bajuk, hogy nem voltak velük őszinték. Nem akarom az elődeimet, meg az előző vezetéseket bántani, de hazudtak a költségvetésről, emiatt nagyon sok szurkoló el is fordult a klubtól. Ugyanazt az igyekezetet tudjuk ígérni, ami megvolt bennünk korábban, és mindent megteszünk, hogy néhány éven belül újra az NB I-ben legyen a csapat. Azt is látni kell, hogy ez manapság kizárólag önerőből nem megy. Ezt Markovics László klubelnök is tudja, ezért a működéshez is hozzá fog járulni.

A következő kérdés az új vezetőedző személyére vonatkozott. Korábban már a Vasas FC honlapja is megírta, hogy Szanyó Károly az egyik esélyes, és hétfőn Tóth András másodedző is ezt nyilatkozta.

– Jelen állás szerint azt mondom, hogy szerintem is ő a befutó, vannak már komoly egyeztetések ez ügyben, úgyhogy a napokban ez végérvényesen el fog dőlni – szögezte le Vancsa Miklós, aki később megerősítette: minden bizonnyal Szanyó Károly lesz a vezetőedző, segítőjének pedig szeretnék marasztalni Tóth Andrást.

– A játékosállományban jelenleg inkább mennyiségileg látok problémát, hiszen csak tizennégy-tizenöt hadra fogható ember van. Tavasszal meg kell oldanunk, hogy biztonságosan bennmaradjon a csapat. Annyit tudunk erősíteni, hogy ezt megoldjuk – folytatta Vancsa. – A külföldieket elküldte a vezetés, de nem is gondolkodunk külföldiekben. Ezzel inkább mennyiségi problémát okoztak, mint minőségit, bár volt egy-két embert, akit szívesen használtunk volna, de ebbe már nem volt beleszólásunk. Jövő nyáron próbálunk egy olyan csapatot kialakítani, ami már tényezője lesz a bajnokságnak, és ha reálisak vagyunk, akkor az azt követő évben kimondhatjuk, hogy a feljutás a célunk.

A leendő ügyvezető is úgy tudja, hogy a tartozásokért Markovits László, a Vasas SC elnöke vállalt felelősséget, tehát a régi-új üzemeltetők tiszta lappal indulnak.

– Reméljük nem lesznek csontvázak, amik kiesnek a szekrényből időközben. A ruházati kérdés a legfontosabb feladatok közé tartozik, hiszen a csapatnak jelenleg nincs szerelése (meze és melegítője) – mondta Vancsa. – A srácokkal le kell ülni, hitet adni nekik, és tudatosítani mindenkiben, hogy ez a Vasas, amely minőséget képvisel, és fog is, amíg világ a világ, és ennek meg kell felelnie mindenkinek, erre készüljenek tavasszal, és ehhez fogunk segítséget nyújtani.

A Budapest I. osztályban jelenleg listavezető III. Kerület együttesét nem kimondottan fiókcsapatnak szánják, bár terveik szerint lesz lehetőség a fiatal játékosok áramlására.

– Nem szeretnénk elengedni a III. Kerület kezét. Örülünk neki, hogy a csapat vezeti a tabellát, mert mindenképpen látunk benne NB III-as, NB II-es perspektívát – magyarázta Vancsa Miklós. – Úgy gondolom, a Vasas-ügy segíti ezt a dolgot, mert tudunk egymáson kölcsönösen segíteni. Remélem, a harmadik kerületi önkormányzat és az elnök nem veszi rossz néven a vasasos szerepvállalásunkat. Ez csak januárban tisztázódunk, ezért egyelőre csak félig-meddig vagyunk ott.

Olvasói sztorik