NB II

„Szeretnék visszajönni”

Jelenleg úgy tűnik, a Siófok vagy a Vasas lehet Ferenczi István új klubja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szlovák negyedosztály Nyugati-csoportjának harmadik helyén telel az MSK Thermál Velky Meder csapata, amelynek magyar csatára, Ferenczi István 14 találattal vezeti a góllövőlistát. Szoros az élmezőny, tehát a tavaszi szezonban a nagymegyeriek harcban lehetnek a feljutásért, de a 36 éves játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, lehet, hogy ebben már nem fog részt venni…

– Az őszi szezon valóban jól sikerült, csupán két ponttal vagyunk lemaradva az első helyezettől, tehát reális esélyünk van a feljutásra. Szlovákiában is átszervezés lesz, és aki most megnyeri a bajnokságot, az két osztályt ugrik, bár nem biztos, hogy ez minket érinteni fog, mert anyagilag eléggé megviselné a klubot, nem tudom, hogy a tulajdonosunk vállalná-e – mondta Ferenczi István.

Az egykori válogatott játékossal kapcsolatban a közelmúltban megírták, hogy a másodosztályú Siófok lehet karrierje következő állomása.

– Beszéltem Horváth Károllyal, aki érdeklődött irántam, s abban maradtunk, hogy az ünnepek után visszatérünk rá. Szeretnék visszajönni Magyarországra, ha megtalál egy jó lehetőség, és vannak célok. Korábban azért igazoltam Nagymegyerre, mert közel van Győrhöz, ahonnan nem akartam elköltözni, hogy a feleségem babát várt. De a baba megszületett, sőt már cseperedik, lassan futni is tud, úgyhogy ismét mozdíthatóak vagyunk.

Ferenczinek a siófoki érdeklődésen kívül is vannak lehetőségei itthonról: a közelmúltban megjelent, hogy Vancsa Miklóssal, a Vasas ügyvezetőjével kávézott, és ne feledjük, hogy korábban már két sikeres időszakot is töltött Angyalföldön.

– Ha számolnának velem, szívesen mennék, mert szerintem ezzel a tulajdonosi körrel ha nem is az idén, de jövőre mindenképpen megcélozható az NB I, és abban jó lenne részt venni. A Siófoknál szintén feljutási tervek vannak, abban is van perspektíva – vélekedett Ferenczi István.

A Siófok lehet a kilencedik

A Győri ETO, a Zalaegerszeg, az MTK, a Vasas, a Debrecen, a Ferencváros, a Lombard Pápa és a Gyirmót után a Siófok lehet Ferenczi István kilencedik magyar klubja. Érdekesség, hogy győri, zalaegerszegi és angyalföldi színekben már kétszer is játszott, illetve szerepelt Bulgáriában, Németországban, Törökországban, Angliában, valamint Szlovákiában is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik