NB II

Egy félidő is elég volt

A Szolnoki MÁV FC 2-0-ra kikapott a Gyirmóttól a Pápán rendezett felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Gyirmót FC Győr – Szolnoki MÁV FC 2-0 (2-0)
Pápa, műfű
Gyirmót: Deli – Hajba, Csizmadia, Gévay, Nagy G. – Erős G., Lázár P., Regedei, Fitos – Magasföldi, Cseri T. Cserék: Holczer, Tóth N., Varga L., Guttyán. Edző: Csank János
Szolnok: Pokorni – B. Tóth, Grúz, Gyagya, Rokszin – Busai, Tamási G., Bohner, Nagy I. – Mundi, Szepessy. Cserék: Tóth Z., Faggyas, Fritz, Balaskó Cs., Lengyel B., Pintér L., Vári. Edző: Kis Károly
Gólszerzők: Nagy G. (11.), Fitos (38.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ismét a csodával határos módon tudott játszani a Gyirmót, hiszen a többszöri egyeztetés után, nagy nehézségek árán, Pápán sikerült műfüves pályát bérelni, így nem volt akadálya a Szolnok elleni találkozónak. Ezúttal sem volt teljes a győri csapat kerete, hiszen továbbra sem áll Csank János vezetőedző rendelkezésére sérülés miatt Laki Balázs, Balog Zoltán és Illés Gyula, valamint betegségéből lábadozik Tölgyesi Viktor és Oross Márton – tudósít a Gyirmót honlapja.

Nagy iramban kezdtek a csapatok, és gyors játékra kényszerítették egymást. Mindkét oldalon egyérintős játékkal próbálkoztak a játékosok, így színvonalas volt az első félidő. A 11. percben Erős Gábor baloldali szögletét Nagy Gábor a tizenegyes-pontról fejelte a kapu közepébe (1-0). Ez a találat megnyugtatta a kisalföldieket. Jól játszottak, többet birtokolták a labdát, és helyzeteik is voltak. A Szolnok többnyire védekezett, de azt szervezetten tette.

A 38. percben Erős ugratta ki a baloldalon Magasföldit, aki levitte a labdát az alapvonalig, majd a hosszú oldalon érkező Fitos elé passzolt, aki hat méterről, a jobb oldalról a kapu közepébe lőtt (2-0), ezzel magabiztos vezetéssel vonult a szünetre a Gyirmót.

A második félidőben kiegyenlítettebb lett a játék, ekkor már a szolnokiak is többször eljutottak ellenfelük kapuja elé, bár nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni. Kissé visszavett az iramból a Gyirmót, több volt a pontatlan átadás, talán a magabiztos előny nyugtatta meg a játékosokat. Összességében, ha ilyen mentalitással játszanak a csapatok a tavaszi szezonban, akkor szép perceket szerezhetnek szurkolóiknak.

– Nagyon jó ellenfél ellen játszottunk. A Gyirmót, akárcsak mi, a jövő héten kezdi a bajnoki szezont. A műfüves pályán lejátszott találkozón a Gyirmót teljesen megérdemelten győzött, hiszen több helyzetet alakított ki, bár a mérkőzés elején volt egy nagyon nagy lehetőségünk a gólszerzésre – értékelt Kis Károly, a Szolnok edzője. – Kevés helyzetet dolgoztunk ki. Az első félidőben egyértelműen a Gyirmót dominált a játékban, és ez megmutatkozott gólokban is. A második játékrészben nekünk is voltak jobb periódusaink, de igazából komoly veszélyt a kapura csak egy-egy alkalommal tudtunk jelenteni.

– A Szolnok jelentősen megerősödve a Keleti-csoportban meghatározó csapattá válhat tavasszal, annak ellenére, hogy az utolsó helyen áll. Nagyon jól erősítettek, és egy masszív csapatot ismerhettünk ma meg – mondta Csank János, a Gyirmót edzője. – Jelenleg még hátrányt jelenthet, hogy sok helyről jöttek össze, de majd összerázódnak, és akkor komoly eredményeket érhetnek el. Csapatunk egyébként jól játszott, ezért nem tudtak kibontakozni. Sok helyzetet dogoztunk ki, szép gólokat rúgtunk, és akár nagyobb arányban is nyerhettünk volna. Ma ki kell emelni, hogy játszott a csapat, a játékosok élvezték a játékot, amit nagyra értékelek. Fontos, azonban, hogy ezt a bajnokságra is át tudjuk ültetni, és akkor nem lehet baj.

Olvasói sztorik