Hírek

Mégis marasztalták

Fitos Lászlót előbb szabadlistára tették, később Csank János azt kérte, hogy maradjon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Január elején úgy tűnt, hogy távozik az NB II Nyugati-csoportjában szereplő Gyirmót csapatától Fitos László, akit a klub szabadlistára tett. Csütörtökön azonban lejárt a téli átigazolási időszak, és a középpályás pedig még mindig a kisalföldiek játékosa. Részt vett a felkészülésben, ott volt az edzőtáborban és pályára lépett az előkészületi mérkőzéseken is. A Rangadó.hu megkereste a 25 éves futballistát, aki elárulta, Csank János azt kérte, hogy mégis maradjon.

– Maradok Gyirmóton, de ez elég hamar eldőlt azután, hogy szabadlistára kerültem. Egyszerűen odajött hozzám a Csank mester, aki kérdezte, hogy mi a helyzet velem. Erre válaszoltam, hogy dolgozik a menedzserem, majd azt mondta, ne intézkedjen, mert szeretné, hogy maradjak – mesélte Fitos László. – Ennyi történt, utána beszéltem a tulajdonossal is, aki szintén azt mondta, nem nagyon szorgalmazná, hogy eligazoljak. Jelenleg nem vagyunk túl sokan, tizennyolcas kerettel dolgozunk. Először nagyon rosszul jött ki ez az egész, hogy szabadlistára tesznek, aztán a sérülések miatt kevesen vagyunk, és mégis kellek. Azonban maradok a csapatnál, továbbra is teljes értékű játékos vagyok.

– Milyen az alapozás, elégedett az eddig felkészüléssel?
– A felkészüléssel sosem volt probléma. Az időjárás eléggé közbeszól, ez nehezíti a munkánkat. Elég sokat futunk, nem nagyon tudtunk eddig még nagypályán készülni. Az erőnlétünk nagyszerű, erős csapatok ellen játszottunk eddig. Horvátországban is jó eredményeket értünk el, illetve itthon is simán vertük például az NB I-es Haladást is. Ez azonban még nem a bajnokság, ott sokkal nehezebb dolgunk van, mivel az ellenfelek teljesen máshogy állnak a Gyirmóthoz, beállnak védekezni, ami ellen nem könnyű játszani.

– A gyengébbre sikeredett ősz után mit vár a tavasztól?
– Nyilván szeretnék bekerülni a kezdőcsapatba, talán erre most több esélyem lesz, mint eddig. Én is úgy fogok hozzáállni a dolgokhoz, hogy ne legyen probléma. Csapatszinten pedig feljebb akarunk szépen lassan lépegetni a tabellán, hiszen ezzel a negyedik hellyel senki nincs megelégedve. Mindig a következő meccsre koncentrálunk, még bármi lehet, de tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz. Az első három forduló sok mindenre választ adhat. Nagy a hátrányunk, de egy jó rajttal semmi sem lehetetlen.

Olvasói sztorik