NB II

A Gyirmót is vereséggel kezdett

Az NB II-es győri csapat lejátszotta első meccsét az Istria Winter Cup-on, és 2-1-re kikapott az osztrák RZ Pellets Wolfsberger AC együttesétől.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az osztrák Bundesliga hatodik helyezettjével játszott a Gyirmót. A folyamatos játék kialakulását az erős szél és a szétázott, mély talajú pálya akadályozta. A Wolfsberger kezdett jobban, a magyar csapat jobbára védekezett, de azt jól csinálta, mert az ellenfélnek nem voltak helyzetei. A félidő második felére javultunk a Gyirmót teljesítménye, ekkor már szép támadásokat is vezetett, és előbb Oross, majd Nagy Gábor révén akár a vezetést is megszerezhette volna – tudósít a klub honlapja.

A 35. percben egy mintaszerű beívelés után Csizmadia szép gólt fejelt, de ez inkább az osztrákokat nyugtatta meg. Hibák sorozata miatt egy háromperces rövidzárlat elég volt, hogy az ellenfél megfordítsa az eredményt. A 38. percben Cemernjak végzett el egy szabadrúgást a jobb oldalról, ívelésébe nem ért bele senki, így a labda a jobb alsó sarokban kötött ki. Két perccel később Cemernjak végzett el ismét egy szabadrúgást a jobb oldalról, majdnem az alapvonalról, és ívelése ezúttal is a kapuban kötött ki úgy, hogy senki sem ért bele a labdába (2-1).

A második félidőben is többet támadtak az osztrákok, de ekkor sem voltak helyzeteik. Nem úgy a Gyirmótnak, hiszen Laki már a kapust is kicselezte, amikor az a kezével visszanyúlt, és felszedte a labdát. A mérkőzés képe alapján a döntetlen igazságosabb lehetett volna, de ismét bizonyosodott, hogy ezen a szinten minden hibát könyörtelenül kihasználják, és abból gólokat szereznek.

– Szokatlan körülmények között – hiszen első füves edzőmeccsünk volt – jó mérkőzést játszottunk. Erős volt a szél, és az ellenfelünk is előrébb tart, hiszen ők már két hét múlva bajnokit játszanak, és mi egy kicsit fáradtak is voltunk, ezért voltak pontatlanságok a játékunkban – értékelt Csank János vezetőedző. – Voltak helyzeteink, és elkerülhető gólokat kaptunk, sőt Laki akár egyenlíthetett volna, de sajnos ma nem sikerült. Csalódott vagyok, hiszen benne volt minimum a döntetlen a mérkőzésben, de ugyanakkor a felkészülés ezen szakaszában fontos, hogy ilyen erős ellenfelek ellen, ilyen szintű mérkőzéseket játszunk. Mivel ma keveset cseréltem, és sokan végigjátszották a mérkőzést mindenképpen hasznosnak ítélem a találkozót.

Istria Winter Cup

RZ Pellets Wolfsberger AC (osztrák) – Gyirmót FC Győr 2-1 (2-1)

Gyirmót: Holczer Á. – Regedei (Erős G., 83.), Csizmadia, Gévay, Nagy G., Tölgyesi (Hajba, 64.), Lázár P., Fitos (Tóth N., 72.), Cseri T., Magasföldi (Laki B., 84.), Oross M. Edző: Csank János

Gólszerzők: Cemernjak (38., 40.), illetve Csizmadia (35.)

Olvasói sztorik