NB II

Hóviharban is berámoltak 6 gólt

A Gyirmót 6-1-re nyert Csornán, az irreális időjárási körülmények között rendezett felkészülési mérkőzésen

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Csornai SE – Gyirmót FC Győr 1-6 (1-2)
Csorna, műfű
Gyirmót: Holczer (Deli Z.), Nagy G. (Hajba T.), Csizmadia, Balog Z. (Guttyán), Gévay – Tölgyesi, Lázár P. (Regedei) – Erős G. (Tóth N.), Cseri T. (Fitos), Magasföldi – Oross. Edző: Csank János
Gólszerzők: Nagy Sz. (18.), illetve Magasföldi (36., 77.), Oross (43.), Csizmadia (62.), Tóth N. (68.), Fitos (84.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Gyirmót csapatának ismét a csodával határos módon sikerült mérkőzést játszania, köszönhetően a csornai vezetőknek, akik alkalmassá tették műfüves pályájukat a meccsre. A találkozó elején megérkezett nyugatról a hóvihar, így a jó pályán irreális időjárási körülmények között kezdődött a mérkőzés – tudósít a Gyirmót FC honlapja.

A 18. percben jobboldali hazai szöglet után a tizenegyes-ponton Nagy Szabolcs eszmélt a leggyorsabban, és a vendégvédők között a bal alsó sarokba lőtt (1-0). A 36. percben Erős Gábor végzett el gyorsan egy szabadrúgást a jobb oldalon, Magasföldinek passzolt, aki tíz méterről a bal alsó sarokba lőtt. Két perccel a szünet előtt Magasföldi ugratta ki Erőst, aki önzetlenül a baloldalon érkező Oross Mártonnak továbbított, ő pedig a jobb alsó sarokba lőtt (1-2).

A 62. percben Magasföldi szögletét a védők röviden rúgták ki, így a labda Csizmadia Csaba elé került, aki kapásból a bal alsó sarokba lőtt. Hat perccel később Regedei ugratta ki Tóth Norbertet, aki a kifutó kapus mellett a kapu bal alsó sarkába lőtt (1-4). A 77. percben Tóth szerzett labdát a saját térfelén, majd kiugratta Magasföldit, aki a kifutó kapus felett a kapuba emelt. És végül a 84. percben Regedei ugratta ki Magasföldit, aki egy csel után önzetlenül a jobb oldalon érkező Fitosnak passzolt, ő pedig nyolc méterről a hálóba lőtt (1-6).

A hatalmas havazást tetőzte a viharos szél, ami vízszintesen fújt a pályán, így nehezítve a játékosok dolgát. Ennek ellenére nem volt rossz iramú a találkozó, sok helyzetet dolgoztak ki a vendégek, és végig védekezésre kényszerítették a csornaiakat. A hazai csapat előtt gyakorlatilag egy helyzet adódott, azt berúgta, de ezt követően csak a védekezésre összpontosított. A Gyirmótnak jól ment a játék, és ha játékosai egy kicsit jobban összpontosítanak, akkor nagyobb arányú is lehetett volna a siker.

A mérkőzésből azonban – főleg az irreális körülmények miatt – komoly következtetéseket nem szabad levonni, de a játékosok profi hozzáállását mindenképpen ki kell emelni. A csapat tagjai nem foglalkoztak a körülményekkel, hanem végig küzdve, nagy akarással, játszottak.

Olvasói sztorik