NB II

Gyirmót-siker a litvánok ellen

A Gyirmót 1-0-ra legyőzte a litván Zalgiris Vilnius csapatát a horvátországi Istria Winter Cup második csoportmeccsén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kisalföldiek magabiztos, jó játékkal győzték le élvonalbeli ellenfelüket. Bár ezt eredmény nem tükrözi, akár több góllal is nyerhetett volna a Gyirmót – tudósít a klub honlapja.

A 21. percben Erős Gábor szöktette Oross Mártont a jobb oldalon, aki az alapvonal közeléből visszagurított Tölgyesi Viktor elé, ő pedig kapásból, kissé jobbról, 15 méterről a jobb felső sarokba bombázott (0-1). Jól kezdte a találkozót a Gyirmót, amely magához ragadta a kezdeményezést, tetszetősen, jól játszott. Jó volt látni a játékosok hozzáállását, és akarását. Gyorsan játszottak, sokat passzoltak és hátul sem ijedtek meg ellenfelüktől.

A jó kezdésnek köszönhetően megszerezte a vezetést a magyar csapat, ami megnyugtatta a játékosokat, és az előző mérkőzéssel ellentétben most nem kaptak gólt ebben az időszakban. A litvánokon látszott, hogy nem erre számítottak, sokat volt a magyaroknál a labda, sokat támadtak, és az ellenfél kontráinál jól védekeztek. Jellemző, hogy az első félidőben nem volt helyzete a Zalgirisznek.

A második játékrészben sokat cserélt az ellenfél edzője, felpörgették a játékot, és gólra törően futballoztak. Ebben a játékrészben többet birtokolták a labdát, többet támadtak, és veszélyesebbek voltak. Rúgtak egy kapufát, és a vége felé négy szögletet is elvégezhettek, de Deli kapus két fejesnél is szépen védett, így kapott gól nélkül zárta a meccset.

További pozitívum a mérkőzésen, hogy sérülés után visszatért Erős Gábor, Illés Gyula és Balog Zoltán is, akik már teljes értékű munkát végeznek. Ezúttal csak Laki Balázs és Varga László hiányzott sérülés miatt. Folytatás pénteken, 13 órától a Siroki ellen.

– Nehéz talajon, egy jó csapat ellen sikerült a saját játékunkat játszani. Az ellenfélben egy komoly csapatot ismertünk meg, kemények, gyorsak és jól szervezettek voltak, négy-öt játékosukat bárki szívesen látná soraiban – értékelt Csank János vezetőedző. – A gólon kívül helyzeteink is voltak, akár több gólt is rúghattunk volna. Nagyon nehéz volt ezen a pályán játszani, és ha egy-két pontatlanság nem jön a végén, akár jobban is kinézhetett volna ez az eredmény. Jó mérkőzést játszottunk, maximálisan elégedett vagyok, főleg, mert győztünk, de dicsérhető a mutatott játék, a hozzáállás valamint az állóképesség is. Örülök a sérültek visszatérésnek is.

– Nagyon tetszett a Gyirmót játéka, hiszen egy jó csapat ellen helyenként uralták a mezőnyt, és ha a végjátékban jobban koncentrálnak, akkor nagyobb arányú is lehetett volna a győzelmük, ami így is teljesen megérdemelt – mondta Sallói István a Kecskeméti TE klubigazgatója, aki a helyszínen tekintette meg a találkozót.

Istria Winter Cup

Zalgiris FD Vilnius (litván) – Gyirmót FC Győr 0-1 (0-1)

Umag, Horvátország

Gyirmót: Deli – Regedei (Balog Z., 81.), Csizmadia, Gévay, Nagy G. – Tölgyesi, Erős G. (Fitos, 62.), Lázár P. – Magasföldi (Illés Gy., 75.), Oross (Tóth N., a szünetben), Cseri T. (Hajba, 85.). Edző: Csank János

Gólszerző: Tölgyesi (21.)

Olvasói sztorik