NB II

Megint kikapott a Gyirmót

Az NB II-es Gyirmót FC 3-2-re kikapott az osztrák ASV Draßburg csapatától Eisenstadtban.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
ASV Draßburg (osztrák) – Gyirmót FC Győr 3-2 (1-0)
Eisenstadt, Ausztria
Gyirmót: Deli (Holczer, a szünetben) – Nagy G., Balog Z. (Hajba, a szünetben), Csizmadia, Gévay, Regedei, Tölgyesi, Erős G. (Fitos, a szünetben), Tóth N. (Oross, a szünetben) Cseri T., Laki B. Edző: Csank János
Gólszerzők: Mrakics (25., 67., 87.), illetve Oross (tizenegyesből 47.), Nagy G. (72.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Négy nap alatt második edzőmérkőzését játszotta Ausztriában a Gyirmót, amelyre ezúttal egy alacsonyabb osztályú ellenfél várt. Az már a mérkőzés elején világossá vált, hogy az osztrák csapat agresszívan, szervezetten és gyorsan játszik. A magyar együttesnek a felkészülés jelenlegi szakaszában nem feküdt ez a stílus, fáradtan mozogtak, sok hibával játszottak a győriek – tudósít a klub honlapja.

A labdát felváltva birtokolták a csapatok, de a Gyirmótnak nem volt helyzete az első félidőben. Igaz, az ellenfél is csak egy ártatlan szituációból szerzett vezetést. A második felvonásban gyorsan egyenlített a magyar csapat, de ahelyett, hogy újabb gólt szerzett volna, ismét az osztrákok kerültek előnybe egy felesleges szabálytalanság miatt.

Futott az eredmény után a Gyirmót, ekkor már többet is támadott, s ennek meg is lett az eredménye, hiszen ismét sikerült egyenlítenie. A mérkőzés végén is többet támadtak a magyarok, de egy újabb védelmi hiba megpecsételte a sorsukat, megkapták a harmadik gólt, amelyre már nem tudtak válaszolni. Bár az ellenfél csekélyebb képességű játékosokból állt, de az akarással és a hozzáállással kiegyenlítettek voltak az erőviszonyok.

– Harmadik nagypályás edzésünkön jól szolgálta a felkészülést a mérkőzés, hiszen nagyon gyors volt a pálya, és a mi állapotunkban ennek ellenére voltak szép megmozdulások – értékelte Csank János vezetőedző. – Az ellenfél gyors játékra kényszerített minket, és gyors döntéseket kellett hoznunk. Persze, még nem vagyunk készek, így becsúsztak hibák is, de a komoly iram mindenképpen jót tett nekünk.

Olvasói sztorik