NB II

Kapufa lett…

Fitos László tudja, hogy könnyebb volt a Fradiból elmennie valahova, mint most az NB II-ből.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„Mivel a Magyar Kupában és a Ligakupában sincs már versenyben a csapat, valószínű, hogy a mostaninál szűkebb kerettel vág neki a tavaszi szezonnak a Gyirmót, tehát lesznek távozók” – írja a klub honlapja november végén, a téli felkészülés kezdetén pedig kiderült az is, hogy kikről van szó. Nagy László és Horváth Rudolf kölcsönbe mehet, Fitos László pedig szabadlistára került, és megfelelő ajánlat esetén távozhat.

Egy rövid szolnoki kitérőt kivéve 2001-től tíz éven át a Ferencváros játékosa volt Fitos László. A 25 éves középpályásra Détári Lajos nem tartott igényt, korábban alapembernek számított. Például az NB II-ben, amikor Csank János volt a vezetőedző, akivel most Gyirmót ismét összehozta a sors. A játékos nagy reményekkel várta az újbóli találkozást, de ahogy ő fogalmazott, kapufa lett…

– Végleg lezárul a kapcsolata a Gyirmóttal?
– Nem bontottunk szerződést, ilyesmiről még nem is beszéltünk. Még tizennyolc hónap van a megállapodásomból, de ha nem számítanak rám, nem érné meg itt maradi. Valamiféle megállapodást kell majd kötnünk, már jelenleg továbbra is együtt edzek a csapattal – mesélte a Rangadó.hu érdeklődésére Fitos László.

– Milyen volt az eddig eltöltött egy év a klubnál?
– Nyilván nem olyan céllal jöttem ide, hogy engem szabadlistára tegyen egy Gyirmót… Nem degradálva ezzel a klubot, hiszen itt minden körülmény adott a felkészülésben, és amit ígértek, azt anyagilag is mindig teljesítették, ilyen probléma sosem volt. Soós Imre hívására érkeztem tavaly januárban, de márciusban volt egy döntetlen, ami után ő felajánlotta a lemondását, és a vezetők fogadták.

– De érkezett Csank János, akivel már a Ferencvárosnál is dolgozott együtt.
– Mióta ő az edző, közepesen alakultak a dolgaim. Ha játszottam, akkor a félidőben lecserélt, máskor húsz percekre álltam be, de többször előfordult, hogy egyáltalán nem játszottam. Vele kapcsolatban nem erre emlékeztem. A Fradiban többet játszottam, ezért nagyon vártam, örültem neki, hogy Gyirmótra került, de kapufa lett… Biztosan én is hibás vagyok, én sem úgy teljesítettem, ahogy kellett volna, de a bizalmat sem kaptam meg úgy, mint mások.

– Mit hozhat a jövő? Hol játszik tavasszal?
– Nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan vártam magamtól és a körülményektől, hiszen az eredmények sem jöttek. Ha olyan a csapat, hogy esélyem sincs odakerülni, talán könnyebben elfogadom, de az NB I-be való feljutásra most sincs reális esély, ahhoz nagy szerencse kéne. Nem tudom, mi lesz. Csinálom a dolgomat, nem mutogatok másra, ahogy eddig sem csaltam, nem flegmáztam, nem lógtam. Bízom a menedzseremben, bár nyilván könnyebb volt a Fradiból elmennem valahova, mint most, amikor Gyirmóton az esetek többségében csere voltam. Reménykedem, hogy mihamarabb megszületik a megoldás, mert ennél csak jobb jöhet.

Olvasói sztorik