NB II

Doktor úr, kérem!

Kölcsönben Mezőkövesdre igazolt a civilként gyógyszerész Kardos Norbert.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Osztályt nem, csak csapatot és csoportot váltott Kardos Norbert, hiszen az NB II egyik bajnokaspiránsából, a Gyirmótból szerződött fél évre kölcsönbe a keleten szintén hasonló babérokra törő Mezőkövesdhez. A 24 éves védő, aki a nyáron a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán diplomát szerzett, a Rangadó.hu érdeklődésére mesélt a klubváltás okairól és mozgalmasnak tűnő életéről is.

– Milyen okai vannak, hogy fél évre elhagyja Gyirmótot?
– A fő oka az, hogy fiatal vagyok, és szeretnék játszani – kezdte Kardos Norbert. – Úgy gondolom, hogy tavasszal Gyirmóton első körben nem kerültem volna a kalapba, persze aztán lehet, hogy ezt rosszul gondolom. És kértem a vezetőket, hogy a fejlődésem érdekében adjanak kölcsönbe, hiszen a kispadon ülve nehéz bizonyítanom. Nyáron pedig visszatérve nagyobb hasznára lehetek a csapatnak.

– És miért éppen Mezőkövesd?
– Még korábban beszéltem Éles Szilárd barátommal, aki elmondta, hogy belsővédő poszton erősítésre szorul a csapat. Azonban ez még ősszel, idény közben volt. Aztán nemrégiben megkeresett a klub, és beszélgettem Véber Györggyel, aki elmondta, hogy szüksége lenne rám, erősítést jelentenék a klubnak, így elfogadtam az ajánlatukat. Megvolt már az első edzésem Mezőkövesden, nagyon pozitívak az első benyomásaim.

– Az eddigi állomásai: Debrecen, Kaposvár, Debrecen, Gyirmót, Mezőkövesd. Nem nehéz ez az ingázás az országrészek között?
– Valóban nem könnyű, többen is csodálkoznak ezen. Azonban úgy gondolom, ilyen egy profi futballista élete, tudni kell alkalmazkodni. Hogy tovább bonyolítsam a sort, van egy kaposvári barátnőm, akivel elég komoly a kapcsolatunk, úgyhogy ezt is meg kell majd oldanunk.

– És akkor még nem is beszéltünk a gyógyszerész orvosi diplomájáról, amit nyáron szerzett…
– Ez úgy nézett ki, hogy Szegeden kezdtem focizni alacsonyabb osztályban, és beiratkoztam az ottani egyetemre. Majd leigazolt a Debrecen, de én csak úgy voltam hajlandó váltani, ha segítenek átvenni az ottani egyetemre. Onnantól pedig már igyekeztem úgy megoldani, hogy mindkét szerepkörben megálljam a helyemet. Tulajdonképpen sikerült is, hiszen nyáron diplomáztam. Győrben már bejárogattam patikákba, hogy ezzel a szakmámmal se maradjak le. Ha lesz majd szabadidőm, Mezőkövesden is igyekszem ezzel foglalkozni. De az első most mégiscsak a futball!

Olvasói sztorik