NB II

Hajszálon múlt a Gyirmót sikere

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Gyirmót FC lejátszotta harmadik csoportmérkőzését az Istria Winter Cup nemzetközi felkészülési tornán, a horvátországi Umagban. Az ellenfél a bosnyák bajnokság hatodik helyezettje, az NK Siroki Brijeg volt – tudósít a győri klub honlapja.

Ismét jól kezdett a magyar csapat, és többet birtokolta a labdát. A meccs elején Tóth Norbert szerezhetett volna gólt, ha a mérkőzést csak egy kicsit jobb talajú pályán játsszák. Így azonban a labda felpattant a nagy helyzetben kitörő csatár előtt, és a lövése keresztbe elment a kapu előtt. Tíz perccel később az ellenfél kapusa rosszul rúgta ki a labdát (megint a rossz pálya…), a győriek lecsaptak rá. Magasföldi egy az egyben tört kapura, csakhogy a beívelés előtt a visszaérkező védő leterítette a csatárt, így odalett a helyzet. A judo-gyakorlatot a játékvezető a jogos piros lap helyett csak sárgával jutalmazta. A kimaradt helyzetek után egy védelmi hibát követően a Siroki is megszerezhette volna a vezetést, de az egyedül kapura törő Barisics lövését Deli Zoltán hatalmas bravúrral hárította.

A második félidőben már többet birtokolták a labdát a bosnyákok, de helyzetük nem volt. Ebben az időszakban nem tudott kialakulni folyamatos játék, mert az idő múlásával még rosszabb lett a pálya. Az ellenfél nehezen viselte, hogy nem tud gólt szerezni, és játékosai bekeményítettek. Előbb Tölgyesi Viktort rúgták le a kezdőkörben úgy, hogy a fiatal játékost le kellett cserélni. Nem járt jobban a helyére beálló Illés Gyula sem, akinek a legutóbb sérült bokáját rúgták szét, ezért csak nyolc percet tudott a pályán tölteni. Még be sem fejeződött az ápolása, amikor ugyanaz a játékos lerúgta Gévay Zsoltot is, ráadásul úgy, hogy egy rúgás miatt megsérült a térde és a bokája is. A kiállítás elmaradt…

A félidő hátralévő részében egyszerre ötöt cseréltek a bosnyákok, ennek meg is lett az eredménye, hiszen a mérkőzés vége felé már többet támadtak, igaz, helyzet nélkül. Sőt a mérkőzés helyzete ekkor maradt ki, amikor egy nagyon szép, gyors ellentámadás után Tóth Norbert a felső lécet találta telibe. Jött a hajrá, jól védekezett a Gyirmót, a 85. percben pedig jött az első gól! Lázár Patrik szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd kiugratta a baloldalon Tóth Norbertet. A csatár betört a büntetőterületre, ahol a kifutó kapus mellett a hosszú oldalon érkező Magasföldinek passzolt. Őt egy csel után lerántották, tizenegyes! A büntetőt Oross Márton magabiztosan vágta a jobb alsó sarokba.

Csakhogy a játékvezető öt percet hosszabbított, és előbb kiállította Lázár Patrikot, aki egy becsúszásnál rálépett ellenfele kezére. A hajrában három szögletet végezhettek el a bosnyákok, és ez lett a Gyirmót veszte. A harmadik sarokrúgást kifejelték ugyan a magyarok, de a labda visszakerült a kapu elé, és a kavarodás után a csereként beálló brazil Wagner kiegyenlített.

Összességében nincs oka szégyenkezni a Gyirmótnak, hiszen egy nagyon jó csapat ellen játszott döntetlent úgy, hogy közelebb állt a győzelemhez. Rossz hír, hogy négy játékos is megsérült… A győriek a csoport harmadik helyén végeztek, így szombaton az ötödik helyért játszanak a szintén bosnyák FK Zseljeznicsar ellen.

Istria Winter Cup

NK Siroki Brijeg (bosnyák) – Gyirmót FC 1-1 (0-0)

Umag, Horvátország

Gyirmót: Deli – Regedei (Balog Z., a szünetben), Gévay (Hajba, 62.), Csizmadia, Nagy G., Erős G. (Oross, 76.), Lázár P., Tölgyesi (Illés Gy., 49. Fitos L., 57.), Cseri T., Magasföldi, Tóth N. Edző: Csank János

Gólszerzők: Wagner (94.), illetve Oross (tizenegyesből 85.)

Kiállítva: Lázár P. (93.)

A csoport végeredménye: 1. RZ Pellets WAC (osztrák) 6 pont, 2. NK Siroki Brijeg 5 pont, 3. Gyirmót 4 pont, 4. Zalgiris FD Vilnius (litván) 1 pont

Olvasói sztorik