NB I

Duplával köszöntötte Mátét

Megszületett Magasföldi József második gyermeke, ennek örömére a Gyirmót csatára két gólt lőtt a Haladásnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Haladás az Illés Akadémia műfüves pályáján a Gyirmót együttesét fogadta edzőmérkőzésen. A szombathelyiek kezdtek jobban, az első 15 percben felpörögve, agresszívan letámadva játszottak, a vendégeknek kellett egy kis idő, amíg felvették a ritmust. Amikor aztán felvette a tempót, már többet birtokolta a labdát a győri csapat, amely tetszetősen, jól játszott, és egy szépségdíjas góllal megszerezte a vezetést: a 35. percben Lázár Patrik szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd Magasföldinek passzolt, aki okosan, kissé balról, 18 méterről kilőtte a bal alsó sarkot – tudósít a Gyirmót honlapja.

A második félidőben is folytatta jó játékát a vendégcsapat, és feltűnő volt, hogy egy-két esettől eltekintve a hazaiaknak nem volt komoly helyzetük. Csupán egy kapufáig, és egy lesgólig jutottak. A mérkőzés végéhez közelítve növelte előnyét a Gyirmót, az immár kétszeres apaként játszó Magasföldi József újabb szépségdíjas bombagóllal állította be a végeredményt: az 58. percben Erős Gábor ugratta ki egy gyönyörű labdával Magasföldit, aki egy pattanás után, a tizenhatos sarkától a hosszú felsőbe bombázott (0-2).

– Jó mérkőzést játszottunk, mindkét csapat komolyan vette a találkozót. Gyors volt a játék, a támadások és a védekezések közepette is gyorsak voltak a csapatok – értékelt Csank János, a Gyirmót edzője. – Sok szép akció volt, és fontos volt, hogy egy-két alkalomtól eltekintve nem tudtak átjátszani minket, sőt emellett voltak helyzeteink is. Ki kell emelni, hogy két nap alatt két mérkőzést játszottunk, és frissek voltunk annak ellenére, hogy ma is sokan végigjátszották a meccset. Most már közeledik a bajnoki rajt, így ez a szempont is fontos, hogy erőben hogyan bírjuk. A pálya jó volt, gyors játéknak kedvezett, és ma ezt jól csináltuk. Az ellenfél nagyon nehéz feladat elé állított minket, hiszen agresszíven védekeztek, és sokat futottak, így egy jó felkészülési mérkőzést játszottunk.

Felkészülési mérkőzés

Haladás VSE – Gyirmót FC 0-2 (0-1)

Szombathely

Haladás: Rózsa (Mursits, 73.) – Schimmer, Guzmics Fehér Z., Búrány (Tóth P., 60.) – Simon Á., Nagy I G. – Radó, Németh M. (Rajos, 28., Ugrai, 70.), Halmosi – Andorka. Edző: Artner Tamás

Gyirmót: Deli (Holczer, 84.) – Nagy II G. (Tölgyesi, a szünetben), Csizmadia, Balog Z., Gévay – Regedei, Erős G. (Guttyán, 84.), Lázár P. (Hajba, 73.), Cseri T. – Magasföldi, Oross (Fitos, 65.). Edző: Csank János

Gólszerző: Magasföldi (35., 60.)

Olvasói sztorik