NB I

Az a titok, hogy mindig belövi

A szombathelyiek fiatal középpályása, Iszlai Bence még sosem hibázott büntetőt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az elmúlt héten Sopronban edzőtáborozott a Szombathelyi Haladás csapata. A vasiak több edzőmérkőzést is játszottak, az osztrák Mattersburg elleni szombati találkozón egy rúgást követően megsérült a gárda fiatal középpályása, Iszlai Bence. Az utánpótlás-válogatott játékos a talpát fájlalta, de az orvosi vizsgálatokat követően kiderült, hogy nincs nagyobb baj, hamarosan ismét teljes értékű munkát végezhet. A 22 éves középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére mesélt az egyhetes soproni összetartásról és talpsérüléséről is.

– Múlt szombaton a Mattersburg elleni edzőmeccsen kaptam egy rúgást a talpcsontomhoz, utána járni is alig tudtam – kezdte Iszlai Bence. – Aztán jegeltem, és voltam a kórházban is, ahol csináltak röntgent, és kiderült, hogy szerencsére nem törött el. Szépen, fokozatosan majd el fog múlni a fájdalom, de azért még be van dagadva és lilulva is. Ma már edzettem is, de csak a tréning első felét tudtam megcsinálni, a fájdalom miatt abbahagytam. Jövő héten már biztosan teljes értékű munkát tudok végezni.

– Milyen volt az egyhetes soproni edzőtábor?
– Úgy gondolom, hogy rendkívül hasznos volt az edzőtábor. Igaz, hogy csak száz kilométerre voltunk Szombathelytől, de teljesen más volt a műfű is. Nagyon szeretem az ilyen jellegű összetartásokat, ahol együtt van a brigád, jobban össze tud csiszolódni a gárda.

– Stabil kezdő a Haladásban, és ön az egyik büntetőfelelős is, ami nem is csoda, hiszen még sosem hibázott tizenegyest. Mi a titka?
– Az a trükköm, hogy mindig belövöm. Nem készülök egyik kapusból sem, ha jól meg tudom rúgni a büntetőt, akkor igazából teljesen mindegy, hogy a hálóőr eltalálja-e az irányt.

– Mit vár a tavasztól?
– Úgy érzem, hogy több van a csapatban, mint amit az ősszel nyújtottunk. A játékban ez meg is mutatkozott, az eredményeinkben sajnos nem. Szerintem odaérhetünk negyedik-hatodik hely valamelyikére, simán érzek ennyit az együttesben.

Olvasói sztorik