NB I

Értékes döntetlen Ausztriában

A Haladás 1-1-es döntetlent játszott az osztrák Mattersburg vendégeként, felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szombathelyieknél a sérültek (Tóth Péter, Kalász Milán, Búrány Zoltán, Kulcsár Kornél, Kenesei Krisztián- és a lábadozó Ugrai Roland mellett Fehér Zoltánra sem számíthatott Artner Tamás vezetőedző. A védő kisebb combizom-húzódással bajlódik. Az osztrák első osztály hetedik helyezettje a törökországi edzőtáborból visszatérve füves pályán fogadta a magyar csapatot – tudósít a Haladás honlapja.

Az első félidőben a szombathelyi együttes irányította a játékot, több ígéretes támadást is vezetett, ám vagy az utolsó passzok nem sikerültek, vagy kimaradtak a helyzetek. A 30. percben egy parádés Halmosi, Radó, Németh Márió összjáték után Andorka Péter elé került a labda, aki 16 méterről, kissé balról a bal sarokba lőtt (0-1). Ezt követően az osztrákok is vezettek egy-két veszélyesnek tűnő kontrát, ám a védelmünk könnyedén visszaverte az akciókat.

A szünet után a sorozatos cserékből a hazaiak jöttek ki jobban, és a 74. percben Klenner 12 méteres lövésével egyenlítettek (1-1). Előtte azonban még a 60. percben Iszlai kisebb rúgást kapott, ezért Németh Márió állt vissza a helyére. A hajrában a vasiak ígéretes kontrákkal próbálkoztak, de Gyurján és Halmosi sem tudott a kapuba találni. A Mattersburg számára a Haladás elleni találkozó volt a bajnoki főpróba, az osztrákoknál ugyanis jövő hétvégén rajtol a tavaszi szezon. Ez azonban – különösen az első 45 percben – nem látszott, sőt ebben a játékrészben a szombathelyiek jobban futballoztak.

– Valamennyi magyar futballistának ilyen infrastrukturális körülményeket kívánok, remek viszonyok között futballozhattunk – nyilatkozta Artner Tamás. – Nagyon jó csapat ellen játszottunk, amelynek azonban az első félidőben helyzete sem volt, mi viszont remekül futballoztunk és egy szép góllal vezetést is szereztünk. A második játékrészben fokozatosan elfáradtunk, ami nem is csoda, hiszen még ma délelőtt is edzettünk. A meccs maximálisan szolgálta a felkészülésünket.

Ami a próbajátékon lévő Márkus Gábor további sorsát illeti: hétfőn az NB II-es együttes szakmai stábjával közösen döntenek a csatár sorsáról.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

SV Bauwelt Koch Mattersburg (osztrák) – Szombathelyi Haladás 1-1 (0-1)

Mattersburg, Ausztria, 250 néző. Játékvezető: Flasch

Haladás: Rózsa (Gőcze, 60.) – Schimmer (Szakály A., 60.), Guzmics, Devecseri, Halmosi – Simon Á., Iszlai (Németh M., 60.) – Radó, Nagy G., Németh M. (Gyurján, 60.) – Andorka (Farkas, 55.). Edző: Artner Tamás

Gólszerzők: Klenner (74.), illetve Andorka (30.)

Olvasói sztorik