NB I

Egerben győzött a Szolnok

Vári Barnabás góljával az NB II-es Szolnok idegenben győzte le 1-0-ra az Eger együttesét.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Második felkészülési mérkőzését játszotta az Eger, amelynek ezúttal a Szolnoki MÁV volt az ellenfele. A hazaiaknál Németh Norbert a héten már edzett sérülése után, viszont továbbra sem áll a csapat rendelkezésére Preklet Csaba, valamint Farkas Ádám. A Kis Károly vezette vendégek a télen alaposan megerősödtek, és a középmezőny első felének elérését célozták meg az NB II Keleti-csoportjában. A hazaiaknál a felkészülés harmadik hetében járva még van csiszolni való a befejezéseken, de a mezőnyben különösebb gondot egyik mester sem látott a lefújást követően. A vendégeknél Vári jelentette a veszélyt az Eger kapujára, de csak a sérüléséig. A játékos képtelen volt saját lábán elhagyni a játékteret egy szabályos belépőt követően – tudósít az Egri FC honlapja.

Vendéglehetőséggel kezdődött az összecsapás: Mundi Roland szögletét Tamási fejelte mellé hat méterről. Negyedóra telt el, amikor ismételten Mundi száguldott el a bal oldalon: beadását Vári fejelte hét méterről három egri védő közül a kapu közepébe (0-1). A folytatásban fokozatosan átvette az irányítást az élvonalbeli csapat, ám a kapu előterébe érve a pontosság hiányzott Simon Antal játékosaiból. A hazaiak szélről beívelt labdák után tudtak veszélyt jelenti Tóth Zoltán kapujára. A második játékrészben Kis Károly forgatta csapatát, s az egrieknél is hárman kaptak lehetőséget csereként. Az eredmény azonban nem változott, így második felkészülési mérkőzését is elvesztette Simon Antal együttese.

Simon Antal: – Jó pályán, jó ellenféllel szemben hasznos mérkőzést játszottunk felkészülésünk harmadik hetében. Helyzetkihasználásunk továbbra is gyengécske, hiányzik a frissesség a kapu előtt. Reméljük, hogy a sérültjeink mihamarabb felépülnek, s csatlakoznak hozzánk.

Kis Károly: – Nagyon jó felkészülési mérkőzést játszottunk. Mindkét csapat alakított ki helyzeteket, amelyből mi egyet értékesítettünk. Szervezetten védekeztünk az első osztályú csapat ellen. Persze, van még sok javítanivalónk a rajtig. Értékes győzelmet arattunk egy jó iramú mérkőzésen.

Felkészülési mérkőzés

Egri FC – Szolnoki MÁV FC 0-1 (0-1)

Eger, 100 néző. Játékvezető: Varga L.

Eger: Brljak (Sztankó) – Katona A., Cs. Pavicsevics, Mecsinovics – Vukomanovics, Kovács G., Albert Á., Németh N. (Hrisztov), Dobrics, Balog Zs. – Horváth Z. (Koós). Edző: Simon Antal

Szolnok: Tóth Z. (Pokorni, a szünetben) – B. Tóth, Grúz, Gyagya, Rokszin – Tamási (Mile, 70.), Sipeki (Balaskó Cs., 78.) – Bohner (Kállai, 86.), Vári (Kocsis, 51.), Mundi (Nagy I., a szünetben) – Szepessy (Lengyel, a szünetben). Edző: Kis Károly

Gólszerző: Vári

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!