NB I

Nehézkes Fradi-siker

Rutinos és szervezett volt a Szolnok védelme, mégis a Ferencváros győzött 2-1-re az edzőmeccsen.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Ferencvárosi TC – Szolnoki MÁV FC 2-1 (0-1)
Goldball-pálya, 300 néző
FTC: Ranilovics – Jovanovics, Otten, Lelo, Sváb – Gyömbér, Aborah – Somalia, Csukics, Zeravica – Böde. Cserék: Simita, Junior Fell, Batik, Busai, Hakola, Orosz M., Holman. Edző: Ricardo Moniz
Szolnok. 1. félidő: Pokorni – B. Tóth, Grúz, Gyagya, Rokszin – Sipeki, Tamási – Lengyel, Nagy I., Mundi – Bohner. 2. félidő: Tóth Z. – Pintér, Mile, Balogh P., Fritz – Tisza, Balaskó – Kállai, Szepessy, Mundi (Urbán-Szabó, 75.) – Kocsis D. Edző: Kis Károly
Gólszerzők: Zeravica (63.), Orosz (66.), illetve Nagy I. (tizenegyesből 1.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencváros 2-1-re nyert az NB II Keleti-csoportjában sereghajtó, de a téli szünetben alaposan megerősített Szolnoki MÁV FC ellen a Goldball-pályán rendezett felkészülési mérkőzésen. A találkozót a helyszínen tekintette meg a Rangadó.hu állandó szakértője, Vass László:

– Meghatározta az egész mérkőzés, de főleg az első félidő alakulását, hogy az első percben tizenegyest kapott a Szolnok, amit értékesített is. Ez elég passzívvá tette a vendégek játékát, visszaálltak, a Fradinál pedig kevés volt az elmozgás a széleken és Böde Dániel esetében is – mondta az RTK-Vasló vezetőedzője. – Statikusan játszottak a fővárosiak, az első félidőben gyakorlatilag nem is tudtak eljutni helyzetig. A kissé defenzíven játszó Szolnok a játékrész második félében már úgy-ahogy kimerészkedett, és meglehetősen labdabiztos volt. A négy-három-hármas felállásban szereplő Ferencváros fásult, fáradt és ötlettelen volt, nehezen tudott kialakulni, és az átlövések is hiányoztak.

Az FTC, a Honvéd és a Zalaegerszeg korábbi edzője elmondta, a második félidő majdhogynem értékelhetetlen volt, szolnoki részről például teljesen új csapat lépett pályára.

– A hazaiaknál Otten hozta a szokásos formáját, a tizenegyest is ő hozta össze, egyszer pedig röviden fejelt haza, de azt megúszták. A Fradi próbajátékosai sem tettek jó benyomást rám, nem voltam elájulva egyiktől sem – közölte Vass László. – Hakola és Holman Dávid viszont jó dolgokat csinált, Orosz Márk pedig szép gólt rúgott közelről: bebombázta a léc alá, így nyert kettő-egyre az FTC. Böde Dániel ezúttal nem tudott kibontakozni a sok védő között, hiszen a másik oldalon Grúz Tamás, Sipeki István és Gyagya Attila is játszott. Rutinos és szervezett volt a szolnokiak védelme, összességében mozgásnak jó volt ez a meccs, de ami a tartalmat illeti, eléggé nehézkes volt a Fradi játéka.

Percről percre:

Rögtön a mérkőzés elején hátrányba került az FTC: Aborah adta vissza röviden a labdát Ottennek, aki a tizenhatoson belül szabálytalankodott, járt a tizenegyes a Szolnoknak. A büntetőt Nagy István magabiztosan értékesítette (0-1).

Ezután folyamatosan a hazaiak kezdeményeztek, ám komolyabb helyzetet nem sikerült kidolgozniuk. A 22. percben Zeravica jobboldali szöglete után Böde Dániel lőtt egyből, Pokorni Péter nagy bravúrral tolta fölé a léc alá tartó labdát. Nem sokkal később Somalia ment el a jobboldalon, élesen középre adott, a fejelni készülő Böde elől azonban mentett a szolnoki kapus. Később Aborah 23 méteres, bal alsó sarokba tartó szabadrúgását bravúrral tolta ki Pokorni. A hajrában Otten gyengén hazafejelt labdájára Nagy István csapott le, majd közelről kapura lőtt, Ranilovics azonban szépen zárta a szöget és védett – tudósít a Fradi honlapja.

A második játékrész elején kétszer is veszélyeztetett a Ferencváros: előbb Orosz Márk lövését hárította a szolnoki kapus, majd Lelo fejelt nem sokkal a kapu mellé egy szögletet követően. A folytatásban Zeravica kétszer is gólt szerezhetett volna, de ez csak harmadik próbálkozásra jött össze neki, a 63. percben: Holman Dávid csinált pazar cselt a jobb oldalon, ezzel három embert is becsapott, majd Zeravicához passzolt, aki közelről a rövid sarokba lőtt (1-1). Néhány perccel később Hakola beadása után a hosszú oldalon Oroszhoz került a labda, aki tíz méterről a léc alá bombázott (2-1).

Olvasói sztorik