NB II

Ismét pályagondok Zalaegerszegen

A ZTE FC hazai környezetben 1-1-es döntetlent játszott az Andráshida ellen, felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kora reggeli hóesés nem tett jót a műfüves pályának, amelyet csak részben lehetett letakarítani, így tulajdonképpen jégbordás-havas, kombinatív játékra nem alkalmas pályán indult el a labda a szerdai edzőmeccsen – tudósít a klub honlapja.

Többnyire a zalaegerszegiek birtokolták a labdát, az Andráshida pedig szervezetten védekezett, két ex-ZTE játékos, Wittman és Polareczki gyorsaságában bízva elöl. Komoly helyzet a 22. percig nem volt, akkor a fehérorosz Tiskevich nagy ziccert hibázott, de ugyanabból a támadásból 18 méterről nagy gólt lőtt (1-0). Nagyon kevés lehetőség volt mindkét oldalon, a kapuk nem forogtak veszélyben.

A szünetben komplett csapatot cserélt a ZTE, és rögtön gólt is kapott középkezdésből. Nánási és Jahics nem értették meg egymást a hazaadásnál, Wittman lecsapott a labdára és nem hibázott (1-1). Gyűrték egymást becsülettel a csapatok, de hiába volt szinte végig mezőnyfölényben a házigazda, Babati, és a próbajátékon lévő Vágó lövésén kívül nem alakult ki veszélyes helyzet a kapu előtt, maradt az 1-1.

Ha már az időjárásról és a havazásról esett szó, említsük meg, hogy szombaton elvileg Magyar Kupa-visszavágó vár a zalaegerszegiekre a Videoton ellen. Ehhez képest: „a centerpálya állapotáról inkább ne is beszéljünk, összefüggő havas latyak borítja a pályát, jelenleg alkalmatlan a játékra” – írja a klub honlapja.

Felkészülési mérkőzés

Zalaegerszegi TE FC – Andráshida 1-1 (1-0)

ZTE FC. 1. félidő: Vlaszák – Simonfalvi, Kovács G., Nagy Z., Juhász, Sluka, Máté I P., Tiskevich, Frizoni, Babos, D. Pavicsevics. 2. félidő: Jahics – Pál, Nánási, Kocsárdi, Hajdú N., Kovács, Vágó, Grbics, Bíró, Babati, Szegleti. Edző: Preisinger Sándor

Gólszerzők: Tiskevich (22.), illetve Wittman (46.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik