NB II

Megtalálná a helyét

Bali Péter szerint szüksége van a városnak egy NB II-es, de inkább élvonalbeli csapatra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Fél év után ismét csapatot váltott a korábban Szegeden, Szolnokon, a Vasasnál, Pápán, Siófokon és Veszprémben is megforduló támadó, Bali Péter. A 29 éves játékos alig néhány napja még szigetszentmiklósi színekben azt nyilatkozta honlapunknak, hogy az új edző érkezésével mindenki tiszta lappal vághat neki a tavaszi felkészülésnek, ennek ellenére csütörtökön már Sopronban kezdte meg az alapozást. A váltás okairól Bali a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, már egy ideje gondolkodott az átigazoláson, és bízik benne, hogy a soproni lehetőséggel végre megtalálhatja a számításait.

– Alig egy hete adott interjút honlapunknak, és akkor még szó sem volt az esetleges eligazolásról. Mi történt ebben a néhány napban?
– Már akkor is ott volt a fejemben a váltás lehetősége – mondta Bali Péter, az NB II Nyugati-csoportjában szereplő SVSE-GYSEV-Goldschmidt újdonsült támadója. – Szeretnék hosszabb távra tervezni. Az utolsó pillanatban igazoltam a nyáron Szigetszentmiklósra, egy külföldi próbajátékról tértem éppen haza. A csapat olyan anyagi feltételeket kínált, amelyre azt mondtam, hogy maximum fél, vagy egy évig tudom vállalni, hosszabb távon nem. Ezért döntöttem végül a távozás mellett.

– Sopronban hosszabb távra tervez?
– Egyelőre féléves kontraktust kötöttünk a klubbal, a szerződés meghosszabbítása függ majd attól, hogy milyen benyomást teszek a szakvezetőkre, illetve attól is, hogy sikerül-e a bennmaradás a másodosztályban. Utóbbival egészen biztosan nem lesz gond, a csapatot nagyrészt rutinos, NB I-et is megjárt játékosok alkotják. Sopronban szükség van NB II-es, sőt sokkal inkább első osztályú labdarúgócsapatra! A körülmények is adottak a jó szerepléshez. Személy szerint hosszútávra tervezek, nagyon bízom benne, hogy ennél a klubnál végre megtalálom a számításaimat, és nem csak fél évig állomásozok majd itt. Jobb egy játékosnak, ha állandóság veszi körül, ez így van velem is.

– Mit vár saját magától a tavaszi szezonban?
– Egy jó szezont szeretnék produkálni, sok góllal és sikerrel tarkítva!

Olvasói sztorik