NB II

Tiszta lappal indulnak

Nyáron az utolsó pillanatban toppant be, de most beverekedheti magát a kezdőcsapatba Bali Péter.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem találja a helyét mostanság Bali Péter. A 29. születésnapját vasárnap ünneplő szegedi csatár korábban a Szolnok, a Vasas és az Integrál-DAC csapatait erősítette, majd a Lombard Pápa együttesének oszlopos tagja lett. Igen ám, de 2011 nyarán ismét vándorútra kelt, ám Siófokon és Veszprémben sem tudott gyökeret ereszteni. Tavaly augusztusban az NB II Nyugati-csoportjában szereplő Szigetszentmiklós szerződtette, amelynek színeiben ősszel nyolcszor játszott kezdőként, hatszor csereként, és két gólt lőtt. Érthető, hogy a Rangadó.hu érdeklődésére úgy nyilatkozott, nem teljesen elégedett az elmúlt félévben történtekkel, de az új vezetőedző, Zoran Kuntics érkezésével ő is tiszta lappal indul: a január harmadikán, csütörtökön kezdődő téli felkészülés során állandósíthatja helyét a kezdőben!

– Körülbelül egy hónap volt számunkra a szünet, amelynek a jelentős részét Szegeden töltöttem a szüleimnél – mesélte Bali Péter. – Egyelőre nem vagyok teljesen megelégedve magammal, bár az is nehezítette a dolgomat, hogy nyáron az utolsó pillanatban toppantam be Szigetszentmiklósra, az őszi szezon végén pedig már nem is a saját posztomon játszottam. Eléggé befolyásolta a teljesítményünket az a zűrzavaros helyzet, hogy ki lesz edzőnk, a fejek emiatt nem voltak rendben, és erre ráment néhány pont is…

A szigetszentmiklósi műfüves pálya előnye, hogy viszonylag könnyű takarítani és jó állapotban tartani, tehát a téli zord időjárási körülményektől függetlenül biztosítva van a megfelelő felkészülés. Ennek ellenére Bárányos Zsolt és Bali Péter egymástól függetlenül megemlítette a pályaborítást, és nem feltétlenül pozitív előjellel…

– Most mindenki tiszta lappal indul, és a játékoskeretünk mindenképpen alkalmas az első ötre. Voltak nehezítő körülmények, például nem vagyok teljesen kibékülve azzal, hogy csak műfüvön tudunk edzeni, holott a mérkőzéseinket füvön játsszuk. Ez is nehézséget jelent, akkori is előreléphetnénk, ha többet tudnánk füvön gyakorolni – mondta Bali Péter.

Tovább bővül a keretük

Az SzTK-Erima keretének összetételével kapcsolatban friss információ, hogy az ősszel Diósdon, kölcsönben szereplő Csák Károly és Fekete László csatlakozik a csapathoz. Rajtuk kívül ugyancsak a DTC-től érkezik tesztelésre Králik Csaba, aki korábban a szlovák első osztályban szereplő Dunaszerdahely labdarúgója volt, és tavaly májusban a Ferencvárosnál is felvetődött a neve. Később csatlakozik majd a szigetszentmiklósi együtteshez a brazil Lucas Michels, valamint Fekete Ádám, aki egyelőre Ausztriában intézi a szerződésbontással kapcsolatos ügyeit. Távozott Dénes Zsolt kapus, Bárányos Zsolt és Darko Basztovanov is – áll a klub honlapján.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik