NB II

Mindenhol jó, de legjobb Sopron

Seper Ákos hétévnyi ciprusi légióskodás után tért haza idén nyáron.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A ciprusi légiós. Hosszú éveken át így emlegették Seper Ákost, aki hét éven keresztül futballozott a szigetországban, azonban idén nyáron egy rövid szombathelyi kitérő után Sopron felé vette az irányt, és hazatért. A 32 éves védő a Rangadó.hu érdeklődésére mesélt a hazatérése okairól, a vezetők miatt meghiúsult próbajátékáról, és az SVSE idei terveiről is.

– Hét évet voltam kint Cipruson – kezdte Seper Ákos. – Az utolsó szezonban már az ország török felén játszottam. Ott azonban csak két idegenlégiós szerepeltethető, így már nem fértem bele az elképzelésekbe. A görög részről lett volna ajánlatom, de a bizonytalan gazdasági helyzet miatt azt már nem vállaltam, és hazajöttem.

– Ami után a Haladásnál volt próbajátékon…
– Ez a történet valóban nem úgy sikerült, ahogy elterveztem. Azonban nincs bennem tüske, így döntöttek a vezetők akkor… Nem leszek Haladás-játékos, csak maximum az öregfiúknál.

– Miért éppen a Sopront választotta?
– Itthon akartam játszani. Éppen Artner Tamás ajánlott be az akkori edzőnkhöz, Soós Imréhez. Adódott a lehetőség, én pedig elfogadtam.

– Az ősz viszont nem úgy sikerült, ahogy eltervezték.
– Való igaz, ezen nincs is mit szépíteni. A csapat nyáron jutott fel a harmadosztályból, és a minőségi helyett a mennyiségi erősítését sikerült megvalósítania a csapatnak. Azonban, ha télen sikerül néhány jó futballistát igazolni, akkor elérhetjük a célunkat és bennmaradhatunk. Bücs Zsolt edzősködése alatt már javult valamelyest az együttes játéka, és a téli szünetben is két hetet még tovább edzettünk, edzőmeccseket játszottunk, ami tavasszal a hasznunkra válhat még. Sopronnak szüksége van egy minimum másodosztályú klubra, hiszen a feltételek adottak.

Olvasói sztorik