NB II

Lassan átadná helyét a fiataloknak

Ausztriában, alacsonyabb osztályban játszik az ex-soproni Bausz Róbert.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A tavalyi szezonban még alapembernek számított az NB II Nyugati-csoportjában szereplő Soproni VSE csapatában Bausz Róbert, hiszen 29 mérkőzésen lépett pályára. Azóta viszont nem lehetett hallani felőle, nem is szerepel a klub idei játékoskeretében. Visszavonult, vagy alacsonyabb osztályban játszik? A Rangadó.hu most megkereste a 35 éves támadót!

– Egy Sopronhoz közeli osztrák faluban, Schattendorfban élek, és ott is játszom alacsonyabb osztályban nyár óta – felelte érdeklődésünkre Bausz Róbert.

– Miért hagyta el Sopront?
– Nyáron még bizonytalan volt a helyzet, hogy másod- vagy harmadosztályban indulhatunk-e, hiszen gyakorlatilag kiestünk. Én pedig nem akartam a levegőben lógni, családom van, rájuk is gondolnom kell. Korábban már játszottam Schattendorfban négy évet, és már többször is csábítottak vissza. Aztán már elhatároztam magam mellettük, amikor rendeződtek a dolgok Sopronban.

– Mennyi időre tervez Ausztriában? Elképzelhető, hogy a közeljövőben hazajön?
– Harmincöt évesen már túl sokat nem tervez az ember… Lassan át kell adnom a helyemet a fiataloknak, nem könnyű húszévesekkel versenyt futni.

– Gondolt arra, hogy belevágjon az edzősködésbe?
– Igen, már volt is szó róla, hogy munkát vállalok egy soproni utánpótláscsapatnál, de sajnos az időmbe most még nem fér bele, hiszen nappal egy futárszolgálatnál dolgozom, esténként pedig edzésre járok. Azonban ha felhagyok a játékkal, akkor szívesen foglalkoznék fiatalokkal, mindenképpen érdekelne a dolog.

Olvasói sztorik