NB II

Mezőkövesdet választja a gólkirály?

Farkas Jánosnak olyan poszton kellett szerepelnie Sopronban, ami nem volt megfelelő számára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

13, 10, 11, 15, 14.

Ez a számsorozat Farkas János teljesítményét mutatja, a mértékegység pedig a gól! A 29 éves csatár hosszú évek óta szerepel az NB II Nyugati-csoportjában, megfordult a Felcsút, a Budaörs, a Siófok és a Tatabánya csapatában, és mivel szinte minden esztendőben meglehetősen termékeny volt, nem csoda, hogy tavaly nyáron elcsábította a másodosztály élmezőnyébe pályázó Sopron. Igen ám, de a remek sorozat megtört, az SVSE színeiben csupán nyolc bajnoki és egy Magyar Kupa-mérkőzésen lépett pályára, s négy gólt szerzett.

Négy játékos távozását már december közepén bejelentette a klub, de Farkas János szerződésének felbontását csak január 8-án, kedden közölték. A Rangadó.hu megkereste a támadót, és megtudta, hogy minden valószínűség szerint elhagyja a nyugati országrészt, s keleten folytatja pályafutását…

– Miért kellett távoznia az SVSE-től?
– Én kérvényeztem a szerződésbontást, mert a tízedik forduló után hanyagoltak. Hogy miért, az csak a klubra és rám tartozik, a téli szünetben átgondoltam történteket, és úgy éreztem, már nem tudnék úgy küzdeni Sopronért és a csapatért, ahogy korábban, és jobb lenne felbontani a szerződésemet, mint kínlódni egész tavasszal – mesélte Farkas János.

– Nagy reményekkel várták tavaly nyáron Sopronban, hiszen a közelmúltban remek formában játszott…
– Azért szerződtem az SVSE-hez, hogy hozzam a korábbi, tíz gól feletti átlagaimat, de sajnos olyan poszton kellett szerepelnem mindkét edzőnél, ami nem megfelelő számomra. Azt hittem, Gyánó Szabolccsal ketten leszünk fent csúcsban, de jobbfutót kellett játszanom, amit tíz éve nem csináltam. A védekező feladat sokat energiát kivett belőlem. Mindezek ellenére nem bántam meg a tavalyi döntésemet, hogy Tatabányáról Sopronba igazoltam. Így sikerült, az élet ilyen… Nem tudom visszapörgetni az időt, de ha visszapörgethetném, valószínűleg akkor is ezt csinálnám.

– Hogyan tovább? Tudja már, melyik csapatban folytatja?
– Sok helyről érdeklődnek, és jelenleg úgy néz ki, hogy a Mezőkövesd a legszimpatikusabb. Nekik arra az emberre van szükségük a személyemben, aki Tatabányán volt, meg azelőtt, és én is azt az énemet szeretném visszahozni, abban érzem jól magam. Nem szeretnék kapkodni, mert most tényleg eléggé felkapott lettem, meghallgatok minden ajánlatot, de nem is nagyon akarom húzni a dolgot, úgyhogy szerintem a hétvégéig döntést hozok!

Olvasói sztorik