NB II

Híres Gábor az új edző!

Pajkos János újra győzelmi pályára állította az NB II-es csapatot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Cegléd elleni vereség után, az ötödik fordulót követően egy győzelemmel és négy vereséggel az utolsóelőtti, 15. helyen szerénykedett a Balmazújváros FC csapata az NB II Keleti-csoportjában, ezért edzőváltásra került a sor. Arany László helyét átmenetileg a szakmai igazgató, Pajkos János vette át, ő irányított a szombati meccsen, a Ferencváros II otthonában. A rossz széria az első félidőben folytatódott, hiszen a fővárosiak 2-0-ra vezettek a szünetben, ám végül a hajdúságiak fordítottak és 3-2-re nyertek! A Rangadó.hu érdeklődésére Pajkos János elmesélte, csupán az Albert-stadion adottságai miatt nem esett neki együttesének az első 45 perc után. Hozzátette, ideiglenes megbízatása lejárt, ideje nem engedi, hogy folytassa a munkát.

– Min kellett változtatnia, hogy újra sikeres legyen a csapat?
– Először is a mentalitáson, hiszen önbizalomhiánnyal, kishitűséggel küzdöttek a játékosok. Ezen kívül a gyorsabb, pontosabb, fegyelmezettebb játékra kellett fektetni a hangsúlyt. A négy vereség ellenére azon a meccseken sok helyzetet kihagytak, s ez elbizonytalanította őket – magyarázta a Rangadó megkeresésére Pajkos János.

– Zsinórban négy vereség, illetve egy elvesztett első félidő után mi zajlott az öltözőben?
– Talán az a szerencse, hogy az Albert-stadionban messze van az öltöző, és sokat kell menni, mert nagyon mérgesen indultam el, úgy, hogy most nekiugrok a csapatnak! Aztán meggyőztem magam, és lehiggadtam. Azt mondtam, ha ugyanazt játsszák a második félidőben is, amit az elsőben, de nagyobb odafigyeléssel, és berúgják a helyzeteiket, akkor megfordíthatják az eredményt. Erre hegyeztem ki a mondandómat, ezt el is hitték, megvalósították, és sikerült is nyernünk. Az első játékrészben sok helyzetet hagytunk ki, és egyéni hibákból kaptunk két gólt.

– Ez a szép siker sem győzte meg arról, hogy jó lenne folytatni a munkát a csapattal?
– Nem, mert jelenleg az időm nem engedi. Komoly felelősség egy csapattal dolgozni, sok aprólékos feladattal jár, ennyi időm most nincs, de már meg is van Arany László utódja, Híres Gábor személyében! Én pedig maradok szakmai igazgató.

Pikáns helyzet, hiszen mindhárman a Rangadó.hu szakértői! Természetesen megszólaltattuk Híres Gábort is, aki kifejtette, olyan csapattá szeretné formálni új együttesét, amilyen az előző idényben a Vác volt.

– Mióta vannak kapcsolatban a klubvezetéssel?
– Pár napja történt a megkeresés, de ma, tehát hétfőn fixálódott a dolog. A cél egyértelmű, az első ötbe bekerülni, tehát bennmaradni az NB II-ben. A csapatot nagyon jól ismerem, sokszor láttam, hiszen az előző idényben a Vácnak a Balmaz adta az ellenfelet. Jó egyéniségekből áll a keret, reméljük, megoldjuk a feladatot – szögezte le Híres Gábor.

– Mennyiben lehet hátráltató tényező az eddigi négy vereség?
– Nem szoktam visszafelé nézni, csak előrefelé! Minél több meccset meg szeretnénk nyerni, azért dolgozunk, hogy minél jobbak, minél stabilabbak legyünk. Jó játékosaink vannak, ezért biztos vagyok benne, hogy ha elvégzik a szükséges munkát, teljesítik a kitűzött célt.

– Olyan csapattá formálná új együttesét, mint legutóbb a Vácot?
– Igen! Büszke vagyok a váci csapatra, mert nagyon jó játékot játszott. És ezt nem én mondom, hanem az ellenfél edzői, akiket megvertünk, illetve akik megvertek minket, továbbá az NB I-es szakemberek, akikkel edzőmeccsen találkoztunk. Játszó csapat volt a Vác, amely jól összeállt, ez abból is látszik, hogy a harmincöt rúgott gólból majdnem mindet akcióból szerezte. Biztonságosan védekező, sok gólhelyzet kialakító és sok gólt rúgó csapatot szeretnék Balmazújvárosban is!

Híres Gábor először a szerdai Magyar Kupa-meccsen, a Tiszaújváros otthonában irányíthatja a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttesét, amelyre vasárnap nagyon nehéz feladat vár, hiszen a bajnokság hetedik fordulójában a veretlen listavezető Mezőkövesdet fogadja!

Olvasói sztorik