NB II

Pajkos irányít Balmazújvárosban

Arany László menesztése után átmenetileg a szakmai igazgató tartja az edzéseket.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Már beszámoltunk róla, hogy a rossz szezonkezdet miatt távozott a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő csapatának vezetőedzője, Arany László. Az NB II Keleti-csoportját egy győzelemmel és négy vereséggel kezdő együttes elnöke, egyben a település polgármestere, Tiba István a haon.hu oldalon elmondta, leginkább azért kellett meghozniuk ezt a döntést, mert továbbra is az a célkitűzésük, hogy jövőre az NB II-ben szerepeljenek.

– Most nincs lehetőségünk arra, mint tavaly, amikor a tíz meccsből álló negatív széria ellenére is kiálltunk a szakvezetés mellett, ugyanis az idei egy kegyetlen bajnokság – szögezte le az elnök. – Nem lehetett tovább várni, új impulzusra van szüksége a gárdának, s mivel a csapatot nem lehet kicserélni, így edzőt kell váltanunk. Töretlenül bíztam abban, hogy elindul felfelé a csapat, éppen ezért nem is kerestük Arany László utódját a vasárnapi meccsig. Egyelőre nincs jelöltünk a posztra, az átmeneti időszakra. ami várhatóan két hetet jelent, a szakmai igazgatónkat, Pajkos Jánost kértük fel az alakulat irányítására.

Arany László még nem tudja, mit hoz számára a jövő. Az biztos, hogy a DSC-SI korosztályos csapatánál tovább folytatja a munkáját.

– A profi sportban ez könnyen előfordul. Nem az számít, hány helyzetet dolgoztál ki, esetleg milyen mezőnyfölényben futballoztál, csakis az a lényeg, hogy nyertél, vagy veszítettél. Miután egy edzőt könnyebb elküldeni, mint húsz játékost, így egyértelmű volt a helyzet. Ezzel a szituációval együtt kell élnie egy edzőnek – beszélt őszintén a Hajdú-Bihari Naplónak a tréner. – Összességében keveseken múlt egy-egy siker, a négy vereségünkből háromszor egyetlen góllal kaptunk ki. Hittem, a csapatunk alkalmas a kitűzött célok elérésére, most már viszont csak remélem, hogy így lesz, amihez sok sikert kívánok.

Mint kiderült, Arany László tudta, hogy a Cegléd elleni meccs sorsfordító lehet a karrierjében.

– Hétfőn egyeztettünk Tiba István elnök úrral, aki elmondta, ha a hétvégi bajnokin nem nyer a csapat, akkor el kell beszélgetnünk a jövőt illetően. Sajnos sort kellett kerítenünk erre a diskurzusra, ami teljesen normális hangnemben zajló beszélgetés volt, elfogadtam az elnök úr érveit, de szerintem ő is megértett engem. Szerintem úgy válunk majd el, ahogy illik – fogalmazott a szakember, aki nem titkolja, hogy csalódott. – Belül nagyon fáj ez az egész, de tiszta szívvel tükörbe tudok nézni, s szerintem ez a legfontosabb. Szurkolóktól hallottam, ha a játékosok csak negyed annyira akarták volna a balmazújvárosi foci sikerét, mint én, akkor nem három pontunk lenne. Nem keseredtem el, vallom, az az igazi sportember, aki állja a pofonokat.

Olvasói sztorik