Hírek

Edzőként próbál vezető szerepet betölteni

Arany László nagyon fontosnak tartja a hazai közönség kiszolgálását.

Kapcsolódó cikkek

Január negyedikén, szerdán kezdte a felkészülést a Balmazújvárosi FC. A hajdúságiak újoncok az NB II Keleti-csoportjában, de remekül eddig szerepeltek, hiszen a harmadik helyen állnak. A játékoskeret változásaival kapcsolatban még csak az biztos, hogy a debreceni Oláh Gergőt visszarendelte az ugyancsak másodosztályú DVSC-DEAC. Ezzel alapembert vesztett az együttes, hiszen ő mind a 15 meccsen kezdőként szerepelt.

A Rangadó.hu érdeklődésére Murák László ügyvezető elmondta, hogy további érkezőkkel, illetve távozókkal kapcsolatban egyéb konkrétum jövő hétre várható. Három játékos kölcsönadását tervezik, és minden bizonnyal két érkező lesz. Azt is elárulta: ezen a héten dől el, hogy belföldi vagy külföldi edzőtáborba megy-e a csapat.

A vezetőedző, Arany László remek munkáját a szakma is elismeri, hiszen ő volt a keleti válogatott szakvezetője az őszi szezont lezáró NB II-es gálán. A Debreceni Sportcentrumnál a labdarúgó-szakosztály vezetője volt, de erről a posztjáról lemondott, hogy vezetőedző maradhasson Balmazújvárosban.

– Nagyon nehéz döntés volt, mert elkezdtünk egy munkát közösen az ottani edzőkkel, ami jól működött – mondta a Rangadó megkeresésére Arany László. – De választani kellett, és én a két edzői posztot tartottam meg, az U12 mellett a sportiskolánál, illetve a felnőttek mellett Balmazújvárosban. Edzőként próbálok vezető szerepet betölteni, és nem vezetőként.

A tréner úgy tudja, a kezdőcsapatból Oláh Gergőn kívül más nem fog távozni. Azt ő is megerősítette, hogy néhányan jelezték, a több játéklehetőség miatt környékbeli NB III-as vagy megyei csapatokhoz szeretnének kölcsönbe menni.

– Természetesen igazolni is szeretnénk – szögezte le Arany. – A polgármesterrel, aki a klub elnöke is egyben, ilyen szereplésben bíztunk a szezon megkezdése előtt is. Láttuk, mennyit dolgoztak a játékosok, és nagyjából ide vártuk a csapatot. A szünetben nem változtattunk a célkitűzéseken. Persze, idegenben is szeretnénk minél jobban szerepelni, de leginkább az a fontos, hogy hazai pályán minél eredményesebben és közönségszórakoztatóbban futballozzunk. Az őszi időszakban, átlagban a legtöbb néző nálunk volt a másodosztályban, ami a magyar futballvalóságban igazán nagy szó! Szeretnénk a közönségünknek kéthetente kellemes kikapcsolódást és szórakozást biztosítani.

Olvasói sztorik