NB II

A Balmazújváros is az NB II-ben

A Bőcsből Sport Kft. NB II-es indulási jogával Balmazújvárosban fognak élni.

Vége a bőcsi szappanoperának, eldőlt, hogy a most véget ért szezonban az NB II Keleti-csoportjában szerepelt labdarúgócsapat működtetőjének, a Bőcs Sport Kft-nek a jövőben is lesz másodosztályú együttese, ugyanis a klub jelenlegi vezetői teljesítették a péntek déli határidőig a nevezései feltételeket. Ezen a napon az is kiderült, hogy Balmazújváros lesz az új otthonuk – írja a Borsod Online.
– Pénteken, tizenkét óra előtt néhány perccel, Budapesten, a Magyar Labdarúgó Szövetségben leadtuk a nevezéshez szükséges papírokat, befizettük a nevezési díjat, és nem sokkal később kézhez kaptuk a versenybizottság határozatát is, amely szerint a Bőcs Sport Kft-nek az NB II-es bajnokságra benyújtott nevezését elfogadtál – mesélte Tóth László, a Bőcs Sport szakmai igazgatója. – Ezen a napon az is eldőlt, hogy Balmazújvárosban lesz az új otthona a sportszervezetnek. Mielőtt ez a döntés megszületett volna, folytattunk tárgyalásokat megyén belüli csapatok, városok képviselőivel, de ezek nem vezettek eredményre.
Az élő szerződésű játékosokkal egyenként egyeztetni fog a klub vezetése, és ezen megbeszélések során fog eldőlni, hogy kinek hol folytatódik a pályafutása.
– Mint ahogy azt korábban is nyilatkoztam: a telephely- és tulajdonosváltásnak az is a hozadéka, hogy azok a játékosok, akik tavasszal a Bőcs Sport színeiben fociztak, pénzhez jutnak – mondta Tóth László. – Szeretnénk a játékosoknak ezt a fajta áldozatvállalását kulturált keretek között egy évadzáró vacsorán megköszönni, ami egyben lezárása lenne a bőcsi minőségi futballkorszaknak.

A Bőcs Sport Kft. tulajdonosa a Sport Géniusz Kft., de ez utóbbi hamarosan megváltozik. Az új tulajdonosi kör egyelőre még nem teljesen ismert, de az biztos, hogy köztük lesz a balmazújvárosi önkormányzat. Mindezt dr. Tiba István, Balmazújváros polgármestere is megerősítette, aki nem mellékesen kötődik Borsod megyéhez, hiszen Miskolcon született, édesapja, Tiba Sándor pedig élvonalbeli játékosa volt a Diósgyőri VTK csapatának, az ötvenes években.
– Valóban megvásárolják a Bőcs Sport Kft-t, így Balmazújvárosnak NB II-es csapata lesz – jelentette ki dr. Tiba István. – Az önkormányzat biztos, hogy tagja lesz a tulajdonosi körnek, de hogy hány százalékban és kikkel együtt, ez még nem dőlt el, ebben az ügyben néhány megbeszélés még hátravan. Most azonban az a legfontosabb, hogy megkezdődjön a csapat felkészülése, a játékoskeret formálása az NB II-es idényre.
A város labdarúgását jellemzi, hogy a legutóbbi idényben az NB III Mátra-csoportjában a második helyen végzett a Balmazújváros FC, vagyis ennek a sportszervezetnek a játékoskerete – a Bőcs Sport Kft. játékosaival kiegészülve – alapot szolgáltathat ahhoz, hogy egy osztállyal feljebb, az NB II-ben is olyan eredményeket érhessen el a csapat, amellyel meghosszabbíthatja frissen szerzett másodosztályú tagságát.

Nem lesz szerepe

Tóth Lászlótól, a Bőcs Sport Kft. szakmai igazgatójától arról is érdeklődtünk, hogy a gazdasági társasággal együtt ő is Balmazújvárosban költözik-e.
– Nem vállalok szerepet Balmazújvárosban, más terveim vannak, valószínűleg egy dunántúli csapatnál fogok edzősködni a jövőben, de hogy pontosan hol, és milyen beosztásban, azt egyelőre nem szeretném elárulni – mondta Tóth László.

Olvasói sztorik