Kiemelt hírek

Nehezebb, de egyben könnyebb is

Arany László értékes sikerrel debütált a Balmazújváros kispadján.

Kapcsolódó cikkek

Győzelemmel mutatkozott be az NB II Keleti-csoportjában az újonc Balmazújváros FC. A csapat edzője a tatabányai születésű Arany László, aki játékosként szülővárosa együttesén kívül a Dorog, a Keszthely, a Debreceni VSC, a Ferencváros, a Kispest, a Zalaegerszeg, a Pápa és a Nyíregyháza színeiben is futballozott. 175 élvonalbeli mérkőzésen negyven gólt lőtt, volt magyar bajnok, és háromszor szerepelhetett a válogatottban is.

A Rangadónak nyilatkozó negyvenéves trénernek van UEFA A- és B-licence, illetve sportoktatói oklevele is. A Debreceni Sportiskola labdarúgó szakosztályának vezetője. Korábban utánpótláscsapatokat irányított, majd a megyei első osztályú Báránd trénere volt. A Balmazújváros FC vezetőedzőjeként rögtön sikerélménnyel kezdte a szezont, hiszen új együttese hazai pályán 1-0-ra nyert a Honvéd-MFA ellen.

– A győzelem értékét talán még inkább növeli, hogy erős csapat ellen érték el.
– Igen, öt-hat játékos volt itt az első csapatuk keretéből. Jó hangulatú, jó iramú meccs volt, amelyen több helyezünk volt. A jelentős részét ki is hagytuk, de megérdemelten nyertünk – mesélte a Rangadó.hu érdeklődésére Arany László.

– Hogyan változott a játékoskeret a feljutás után?
– El nem ment senki, inkább csak igazoltunk. A csapat tengelye megerősödött, hiszen a legfontosabb posztokra érkeztek játékosok: kapus, belsővédő belső középpályás és csatár.

– Mik a terveik a másodosztályban?
– Az első félévet arra szánjuk, hogy tapasztaljuk, milyenek az ellenfelek, mert korábban nem igazán láttuk őket. Én nagyjából tisztában vagyok az erőviszonyokkal, és azt mondom, a biztos bennmaradás a célunk.

– A következő fordulóban talán még nehezebb dolguk lesz, hiszen az első körben Nyíregyházán három-nullára nyerő Cegléd otthonába látogatnak.
– A kollégám ott volt, látta a meccset, és elmondta, hogy a ceglédiek szervezettek, erőszakosak, tehát egy jól összerakott csapatról van szó. Természetesen szeretnénk megnehezíteni a dolgukat!

– Az előző szezonban a megyei első osztályban szereplő Báránd edzője volt. Mi a különbség egy megyei és egy másodosztályú csapat irányítása között, és mik a hasonlóságok?
– Nehezebb a dolgom, de van, amikor könnyebb. Itt profi játékosok vannak, mindenki tudja, mi a célja, mit nyerhet, és mit veszíthet. A megye egyben teljesen amatőrök voltunk. Meg kellett találnom a hangot a játékosokkal, ami természetesen most is fontos, de itt lehet követelni is.

NB II, Keleti-csoport, 1. forduló
Balmazújváros FC – Budapest Honvéd-MFA 1-0 (1-0)
Balmazújváros, 1000 néző. Játékvezető: Nagy R.
Balmazújváros: Szalma P. – Kónya, Ludánszki, Papp F., Németh Á. – Nagy R., Kiss L., Oláh G. (Bokros, 88.), Sárközi (Kállai, 75.) – Urbin (Szűcs L., 81.), Belényesi. Vezetőedző: Arany László
Honvéd-MFA: Sánta – Kostolani, Baráth, Remes, Hidi (Fejes, 62.) – Lengyel Gy. (Lőrinczi, 76.), Nagy A., Horváth A., Hajdú N., Czár – Vécsei (Vólent, 50.). Vezetőedző: Szalai László
Gólszerző: Belényesi (37.)
Olvasói sztorik