NB I

ETO: több mint kétmilliárd a mínusz

Rangadó
Rangadó

2015. 06. 01. 09:53

A német RB Leipzig csak Miriuta Lászlónak köszönhetően utalta át Kalmár Zsolt vételárát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az ETO-stadion VIP-termébe csak előzetes meghívó és regisztráció után lehetett bebocsátást nyerni pénteken. Az egybegyűltek a Quaestor-vezér ismert büntetőügye miatt nem jutottak hozzá a pénzükhöz, ami pedig az ETO FC-vel fennálló szerződésük miatt járna nekik.

A Kisalföldcikke szerint az találkozhatott és tehetett fel kérdéseket Varga Jenő vagyonfelügyelőnek, akinek legalább kéthavi bérét nem utalta át a klub, vagyis hatvan napnál hosszabb idejű a tartozás. Voltak ott játékosok, edzők, és a kiszolgálószemélyzet tagjai is. Rajtuk kívül jelen voltak még a teremben a hitelezők – de azoknak is csak az a része, aki valamit várt ettől a találkozótól. A dühödt hangok és elviharzó alakok előrevetítik a beszámolónk végét: sok biztatót senki nem kapott.

Az ETO FC tehát tartozik a saját munkatársaknak (mintegy kétszáz alkalmazottnak), ezenkívül a hitelezőinek. Varga Jenő szerint ha mindent összeadunk, akkor ez az összeg meghaladja a kétmilliárd forintot. Csepp a tengerben, de a Lipcsébe eladott Kalmár Zsolt után néhány napja érkezett 125 ezer euró (mintegy negyvenmillió forint). Beszédes azért, hogy az összeg csak azért kerülhetett egyáltalán Győrbe, mert Miriuta László vezetőedző közbenjárt. A német klub ugyanis – értesülve a győri egyesületnél kialakult helyzetről – nem tudta, hova utalja a pénzt. Amikor Miriutától aztán megtudta, fizetett is.

Az összeg megérkezett a klub számlájára, és a munkatársakat azzal hitegették, hogy ebből a béreket nagyjából rendezni tudják. Egy hete azonban nincs ügyvezetője a klubnak, Ökrös András felmondási ideje ugyanis lejárt. Nincs tehát, aki aláírja a kifizetéseket…

A klubon belül mindenki úgy tudta, hogy a vagyonfelügyelőnek viszont van joga, tehát ő aláírhatja a kifizetéseket. Varga Jenő nagyon hamar lehűtötte a reményeket: az ő feladata az, ami a titulusában is szerepel – felügyeli a vagyont.

A törvény szerint a működés fenntartásának biztosítása az első számú feladat. Ennek része ugyan a bérek rendezése is, de éppúgy része például az áramszolgáltatás kifizetése, mert fény nélkül valóban nehéz meccseket rendezni. Magyarán a negyvenmillió forintból nem feltétlenül a bérek rendezésével kezdik a sort.

A csődegyezségi tárgyaláson nem született döntés a moratórium meghosszabbításáról, ami azt jelenti, hogy a következő fázisba jutott az ügy: felkérik a bíróságot a felszámolás elrendelésére. Ez elméletben néhány napot vesz csak igénybe, ha megtörténik, a felszámolóbiztos megkezdheti a munkáját.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Hungary's midfielder Balazs Dzsudzsak (L) and Hungary's forward Adam Szalai (R) warm up with teammates prior to the  during the Euro 2016 round of 16 football match between Hungary and Belgium at the Stadium Municipal in Toulouse on June 26, 2016.   / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.