NB I

Az ETO-projekt sikerre van ítélve

Rangadó
Rangadó

2015. 05. 18. 10:39

Az ETO Futsal Kft. ügyvezetője szerint rögtön az első évben az NB II-be jutás lesz a cél.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Győri ETO labdarúgócsapatának új gazdája lesz az ETO Futsal Kft., amelynek ügyvezetője, dr. Drucskó Zoltán először nyilatkozott a terveiről és az elképzeléseiről a Kisalföldhasábjain. Ismét elmondta, hogy Az adótartozás rendezésének mikéntje rajta és teremlabdarúgó-klubot működtető gazdasági társaságon kívül álló okok miatt üzleti és adótitok, így ennek részleteiről nem adott bővebb felvilágosítást.

– Annyit mondhatok – megerősítve a Borkai Zsolt polgármester által elmondottakat –, hogy állami és közpénzek, valamint szövetségi források igénybevétele nélkül a futsal kft. egyenlítette ki teljes körűen az ETO köztartozását. A forrás pontos ismereténél azonban meglátásom szerint fontosabb, hogy megmutattuk: összefogással még az ilyen kilátástalannak tűnő helyzetekből is lehet kiút – magyarázta Drucskó Zoltán.

Céget fognak alapítani

Az ETO Futsal Kft. jelenleg 68 százalékban az ETO Futsal Club egyesület, 32 százalékban pedig Drucskó tulajdona, de a jövőben a megváltozott működésnek köszönhetően ebben is lesznek átrendeződések. Amennyiben feljut az NB II-be a csapat, önálló gazdasági társaságot fognak alapítani. Az ügyvezető biztos benne, hogy megkapják az NB III-as rajtengedélyt, hiszen határidőig benyújtották a részvételhez szükséges amatőrlicenc-kérelmet és az indulási jog átadásával kapcsolatos megállapodás is érkeztetésre került a szövetségbe. Idáig nem kaptak felhívást hiánypótlásra. Az állami vagyonfelügyelő jóváhagyta, aláírásával ellenjegyzett, az ország egyik legnagyobb könyvvizsgáló cége, a KPMG pedig véleményezte az indulási jog átadásával kapcsolatos konstrukciót. A végleges döntés az MLSZ részéről május 26-án várható.

Drucskó ismét hangsúlyozta, hogy az ETO megmentésén túl az utánpótlás, a gyerekek további versenyeztetési, sportolási lehetőségének biztosítása volt a fő prioritás, de úgy látja, sokan dolgoztak és dolgoznak egyéni érdekekből azért, hogy mindez ne sikerüljön. Olyan elképzelést, jövőképet szeretnének nyújtani a részükre, hogy eszük ágában se legyen máshol futballozni.

– Az MLSZ elnökségének legutóbbi sajtótájékoztatóját látva elmondhatjuk, átalakulóban van a magyar labdarúgás. Igaz, nem lesz könnyű, de mi stabil alapokon nyugodva, hosszútávon szeretnénk ennek az átalakulásnak a nyertesei lenni. A fiatalok célja rögtön az első évben az NB II-be történő feljutás lesz.

A szakvezető már megvan

Az NB I-es klubnál dolgozó munkatársak többségét a futsal kft. át fogja venni, de nem a teljes munkavállalói létszámot, és a fizetések is csökkenni fognak. Preszeller Tamás lesz a szakmai igazgató, azért őt választották, mert szeretnének békés átmenetet teremteni a múlt és a jövő között. A szakmai stáb többi tagja még nem ismert. Harmadosztályú bajnoki meccseiket az ETO Park centerpályáján játsszák, ha siker koronázza az önkormányzat ez irányú elképzeléseit.

– Elkészült az előzetes költségvetés, amely megítélésünk szerint kiegyensúlyozott működést fog biztosítani, illetve folyamatosan tárgyalásban állunk a lehetséges támogatókkal is. A költségvetés a nevezések elfogadása után, valamint a lehetőségeink ismeretében kerül majd elfogadásra – mondta Drucskó, aki az Audi visszatéréséről és a Rába fokozottabb szerepvállalásáról nem tudott biztosat mondani.

A klubvezető azt reméli, ha jól mennek a dolgok, két év alatt ismét élvonalbeli lehet az ETO, de ezt sok minden befolyásolhatja.

– A céljaink egyértelműek, szeretnénk, ha a lehető leghamarabb első osztályú lenne az elsősorban győri fiatalokra épülő csapat. Ennek függvényében jövőre cél a második vonal. De megítélésem szerint ha semmi más eredményt nem fogunk elérni a labdarúgásban, csak azt, hogy sikerült életben tartanunk egy száztizenegy éves klubot, akkor elmondhatjuk magunkról: mi már megtettük a magunkét. Biztos lehet mindenki abban, hogy ennyivel nem fogom beérni, Magyarország legsikeresebb városának támogatásával ugyanis ez a projekt sikerre van ítélve. Remélem, elmondhatjuk nemsokára, hogy a jövő focija Győrben épül!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Adam Szalai of Hungary competes for the ball with Sergiy Maliy of Kazakhstan during friendly football match between Hungary and Kazakhstan at Groupama Arena on March 23, 2018 in Budapest, Hungary. (Photo by Robert Szaniszló/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.